A- A+
Αυξάνεται το ενδιαφέρον για αγορές και ανακαινίσεις κατοικιών με στεγαστικό δάνειο
Ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον, τόσο για την αγορά όσο και για την επισκευή-ανακαίνιση κατοικίας καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα.

Τούτο επισημαίνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Στέλιος Πιρπινιάς, επικεφαλής του τομέα λιανικής τραπεζικής, & wealth management και μάρκετινγκ της HSBC, με βάση την κινητικότητα στα καταστήματα της τράπεζας.

Ποιοι ζητούν δάνειο

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο δίκτυο της HSBC η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια προέρχεται κατά κύριο λόγο από στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Και προσθέτει πως οι πελάτες που ενδιαφέρονται για στεγαστικά δάνεια είναι πολύ πιο συνειδητοποιημένοι αναφορικά με τη δυνατότητα αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, το ποσοστό χρηματοδότησης αλλά και το ποσό των δανείων που ζητούν.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των καταναλωτών που επισκέπτονται την HSBC, ενδιαφέρονται, κατά μέσο όρο, για αξία δανείου άνω των 150.000 ευρώ και διάρκεια αποπληρωμής άνω των 15 ετών.

Νέα προϊόντα από την τράπεζα

Σημειώνεται πως η HSBC στην παρούσα φάση δίνει έμφαση στον τομέα της στεγαστικής πίστης.

Στις αρχές Απριλίου του 2019, ανακοίνωσε την επαναδραστηριοποίησή της, για πρώτη φορά από το 2011 στην ελληνική αγορά, στο τομέα των στεγαστικών δάνειων που είχαν σταματήσει να χορηγούνται όλα αυτά τα χρόνια.

Τον Ιούλιο η τράπεζα ανακοίνωσε νέους ευνοϊκότερους όρους, προκειμένου να καταστήσει τα στεγαστικά της δάνεια ακόμα πιο ευέλικτα.

Πιο συγκεκριμένα, αύξησε τη μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής των δανείων από 15 σε 25 έτη και το μέγιστο ποσοστό χρηματοδότησης στο 75% της αξίας του ακινήτου, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους πελάτες της να αποκτήσουν ή να ανακαινίσουν το σπίτι τους.