A- A+
Τα προγράμματα εγγυημένου κεφαλαίου Alpha Bank και Πειραιώς - Αποδόσεις ως 1,55%
Συνεχίζουν και αυτήν την εβδομάδα Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς τη διάθεση νέων προγραμμάτων εγγυημένου κεφαλαίου, συνδεδεμένων με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Πρόκειται για τη νέα μόδα στις επενδύσεις, καθώς αποκλιμακώνονται τα επιτόκια στους λογαριασμούς προθεσμίας.

Στόχο των τραπεζών είναι να μυήσουν τους καταθέτες στον κόσμο των επενδύσεων, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια.

Αυτό είναι δυνατό μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων, καθώς όπως και οι προθεσμιακές δεν έχουν ρίσκο για το αρχικό κεφάλαιο, ενώ δίνεται και μία ελάχιστη εγγυημένη απόδοση.

Επιπλέον, εάν το στοίχημα βγει, δηλαδή εάν ο συνδεδεμένος χρηματοοικονομικός δείκτης κινηθεί βάση των όρων του προγράμματος, ο καταθέτης / επενδυτές λαμβάνει μία έξτρα προνομιακή απόδοση.

Τα διαθέσιμα προγράμματα

Οι τράπεζες εκδίδουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα αυτά τα προγράμματα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες τους για τοποθετήσεις με ασφάλεια στις αγορές κάθε μήνα.

Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα τα ακόλουθα προϊόντα που είναι συνδεδεμένα με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου:

  • Alpha Bank - Extra Profit

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 10.000 ευρώ, ενώ η διάρκεια του προγράμματος είναι οι 3 μήνες.

Στη λήξη προσφέρεται εγγύηση στο αρχικό κεφάλαιο. Η απόδοση της επένδυσης διαμορφώνεται ως εξής:

- Σε 0,10% που είναι η ελάχιστη εγγυημένη απόδοση, η οποία καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Σε 0,50% εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κινηθεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου εντός ενός εύρους μεταξύ -0,03 έως +0,03.

Το προϊόν θα διατίθεται από τα καταστήματα της Alpha Bank έως και τις 25 Οκτωβρίου.

  • Τράπεζα Πειραιώς - Δομημένες καταθέσεις

Η νέα έκδοση «EUR/USD DOUBLE NO TOUCH έχει εγγυημένη ελάχιστη απόδοση στο τρίμηνο 0,05% και προοπτική για έξτρα 1,50%, εάν επαληθευτεί η συνθήκη αναφορικά με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Το προϊόν είναι εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη, ενώ το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι οι 10.000 ευρώ.

Η απόδοση διαμορφώνεται ως εξής:

- Ελάχιστη ετησιοποιημένη απόδοση 0,05% που καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Έξτρα απόδοση 1,50% που καταβάλλεται εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου παραμείνει εντός ενός εύρους τιμών από -0,02 έως 0,02 σε σχέση με την αρχική παρατήρηση κατά τη διάρκεια του τριμήνου

Το προϊόν θα διατίθεται από τα καταστήματα της τράπεζας έως την Παρασκευή 25/10


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στα παραπάνω προγράμματα υπάρχει διαφορά στην προσφερόμενη απόδοση. Αυτό συμβαίνει λόγω των διαφορετικών όρων διάθεσης των προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της Alpha Bank το εύρος εντός του οποίου μπορεί να κινηθεί η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου για να βγει το στοίχημα είναι μεγαλύτερο.

Δηλαδή οι πιθανότητες να ικανοποιηθεί η συνθήκη του προϊόντος για το έξτρα κέρδος είναι περισσότερες. Για αυτό το λόγο και η προσφερόμενη απόδοση είναι χαμηλότερη.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς, μπορεί το έξτρα κέρδος να είναι μεγαλύτερο, ωστόσο εάν η συνθήκη δεν ικανοποιηθεί, τότε το ελάχιστο επιτόκιο είναι σαφώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Alpha Bank.