A- A+
Ειδοποιήσεις στο app αντί SMS η νέα τάση στις συναλλαγές μέσω e-banking
Με τη χρήση του mobile banking να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο από τους πελάτες των τραπεζών, η ενημέρωση με SMS αντικαθίσταται σταδιακά με τις ενημερώσεις στο κινητό.

Ο λόγος γίνεται για τις αυτόματες ειδοποιήσεις (Push Notifications), οι οποίες εφαρμόζονται σταδιακά από τις τράπεζες και είναι πιθανό σε λίγα χρόνια να αντικαταστήσουν τα SMS κατά την επικοινωνία με τους πελάτες τους.

Τι αλλάζει

Όταν εγκαθίσταται μία εφαρμογή mobile banking στην κινητή σας συσκευή η τράπεζα σας ζητά να ενεργοποιήσετε τις αυτόματες ειδοποιήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, εφόσον η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ, λαμβάνετε ειδοποιήσεις, όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Έτσι, μπορείτε να ενημερώνεστε για τις συναλλαγές που γίνονται με την κάρτα σας ή να δίνετε έγκριση για μία πληρωμή / χρέωση μέσα από την εφαρμογή στο κινητό σας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Ήδη δύο συστημικές τράπεζες χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Πρόκειται για τις εξής:

  • Εθνική Τράπεζα

​Μέσω της νέας υπηρεσίας ενημερώνεστε άμεσα για τις κινήσεις του λογαριασμού σας.

Έτσι, αντί να λαμβάνετε SMS για κάθε κίνηση στο λογαριασμό σας, ειδοποιήστε μέσα από την εφαρμογή mobile app, χωρίς κανένα κόστος.

Η υπηρεσία Προσωποποιημένων Ειδοποιήσεων - Push Notifications σας παρέχεται δωρεάν.

  • Τράπεζα Πειραιώς

Αυτήν την τεχνολογία χρησιμοποιεί και η Τρ. Πειραιώς για την αποστολή του πρόσθετου κωδικού ασφαλείας που είναι απαραίτητος για την εκτέλεση μίας συναλλαγής μέσω e-banking.

Η αποστολή του κωδικού Push Notification αφορά όσες συναλλαγές απαιτούν extraPIN και πραγματοποιούνται στην υπηρεσία winbank web banking από φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις).

Απαραίτητες προϋποθέσεις για να λαμβάνετε το extraPIN με ειδοποίηση στο κινητό σας τηλέφωνο είναι:

  • Να είστε ενεργός χρήστης της εφαρμογής winbank mobile
  • Να έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στην εφαρμογή winbank mobile
  • Να έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις στην συσκευή σας

Εάν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο κωδικός extraPIN, θα αποστέλλεται με Push Notification στη συσκευή σας.

Αν ο κωδικός δεν αποσταλεί μέσα σε προκαθορισμένο διάστημα, τότε θα γίνεται αυτόματα επαναποστολή με SMS.