A- A+
Αυξημένα ενοίκια έως 20% ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με πέρυσι - Πίνακας
Ράλι καταγράφεται στα μισθώματα των διαμερισμάτων το τελευταίο 12μηνο, τουλάχιστον ως προς τα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες των προς μίσθωση ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, στο β΄ τρίμηνο του 2019 κατά μέσο όρο σε όλη την Ελλάδα, τα μισθώματα με τα οποία διατίθενται οι κατοικίες είναι αυξημένα κατά 9,40% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται στα 6,88 ευρώ ανά τ.μ. έναντι 6,29 ευρώ ανά τ.μ. το β΄ τρίμηνο του 2018.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Οι πιο μεγάλες αυξήσεις εντοπίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας. Πρώτα έρχονται τα προάστια του Πειραιά, καθώς μέσα σε ένα χρόνο τα ζητούμενα μισθώματα έχουν ενισχυθεί κατά 20,10%.

Ακολουθούν τα Δυτική Προάστια με αύξηση ενοικίων κατά 15,40%. Ενδεχομένως, η μεγάλη ποσοστιαία αύξηση αποδίδεται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένες περιοχές είχαν χαμηλά ενοίκια.

Ως εκ τούτου μία μικρή σε απόλυτο αριθμό αύξηση, οδηγεί σε πολύ μεγάλη ποσοστιαία άνοδο.

Ακολουθούν ο Πειραιάς με άνοδο 14,40% και τα Βόρεια Προάστια με αύξηση 11,60%.

Το ίδιο διάστημα στα Νότια Προάστια η αύξηση τον τελευταίο χρόνο φτάνει κατά μέσο όρο το 5%, ενδεχομένως διότι είχαν προηγηθεί ανατιμήσεις τα προηγούμενα χρόνια και τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου προς το παρόν είναι μικρότερα.

Στην περιοχή άλλωστε καταγράφεται το υψηλότερο κόστος ενοικίασης, με τους ιδιοκτήτες να χρεώνουν κατά μέσο όρο με 10 ευρώ το τ.μ.