A- A+
Έρχονται και online στεγαστικά δάνεια με προνομιακά επιτόκια - Τι ετοιμάζουν οι τράπεζες
Μετά τη διάθεση καταθετικών προϊόντων, πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων μέσω e-banking, οι τράπεζες ετοιμάζονται και για τα online στεγαστικά δάνεια.

Ο υποψήφιος δανειολήπτης θα εισέρχεται στην υπηρεσία e-banking, θα εισάγει σε ειδική φόρμα τις προτιμήσεις του, θα παίρνει άμεσα προσφορά και στη συνέχεια θα μπορεί να υποβάλει αίτημα στην τράπεζα για τη χορήγηση του στεγαστικού δανείου.

Όλη η διαδικασία

Εφόσον η τράπεζα διαθέτει επαρκή στοιχεία, οικονομικά κατά βάση, για την αξιολόγηση του αιτήματος, θα προχωρά άμεσα στην αξιολόγηση του αιτήματος και θα προεγκρίνει ή όχι το δάνειο.

Η πιστοληπτική εξέταση του πελάτη θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα, καθώς η σχετική διαδικασία θα ψηφιοποιηθεί και δεν θα παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι.

Με εξασφαλισμένη την προέγκριση, ο πελάτης στη συνέχεια θα απευθύνεται σε κατάστημα για τα περαιτέρω.

Τι ετοιμάζουν οι τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον μία τράπεζα ετοιμάζει τη δημιουργία ενός online συστήματος αξιολογήσεων των νέων αιτημάτων, το οποίο θα θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, όλες οι τράπεζες ετοιμάζονται για το λανσάρισμα νέων στεγαστικών δανείων, δίνοντας έμφαση στα σταθερά επιτόκια, τα οποία από το 5% - 6% θα πέσουν έως και κατά 50%, ακόμη και κάτω του 3%.

Ήδη πήραμε μία πρώτη γεύση από τη Eurobank με τα νέα στεγαστικά προγράμματα που προσφέρουν επιτόκια από 2,70% - 3,90% σταθερά από 3 έως και 30 χρόνια.

Έρχονται νέα μειωμένα επιτόκια

Η Alpha Bank ανακοίνωσε πρόσφατα πως ξεκινά από τον Οκτώβριο τη διάθεση νέων στεγαστικών δανείων με μειωμένα επιτόκια, τόσο κυμαινόμενα, όσο και σταθερά για 30 χρόνια.

Το ίδιο αναμένεται να κάνουν Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς μέσα στον επόμενο μήνα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Moneyonline και ανακαλύψτε τις νέες προσφορές των τραπεζών μέσα από τα ευέλικτα εργαλεία σύγκρισης προγραμμάτων.