A- A+
Πιθανή η αύξηση των τιμών στα καύσιμα την Τετάρτη - Έλεγχοι από το υπουργείο Ανάπτυξης
Πιθανή είναι την Τετάρτη η αύξηση των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια όλης της χώρας, λόγω της ενίσχυσης των διεθνών τιμών, εξαιτίας της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) εκτιμά με κάθε επιφύλαξη, ότι από Τετάρτη 18/09 αναμένεται σημαντική αύξηση στις τιμές όλων των καυσίμων και του υγραερίου, εξαιτίας των διεθνών εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις πρώτες τους εκτιμήσεις εκπρόσωποι της αγοράς καυσίμων άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατιμήσεων έως 5% έως και την ερχόμενη Παρασκευή.

Έλεγχοι από ΥΠΑΝ

Το υπουργείο Ανάπτυξης προανήγγειλε τη διενέργεια τακτικών ελέγχων στην αγορά καυσίμων προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις αιχροκέρδειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο «με αφορμή τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων παρακολουθεί στενά την πορεία των γεγονότων και την επίδρασή τους στην εσωτερική αγορά καυσίμων».

Στο πλαίσιο αυτό προχωρά στις εξής δράσεις:

⦁ Πραγματοποιούνται εντατικοί έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων τιμών μεταξύ των δηλωθεισών στο πληροφοριακό σύστημα «FUEL PRICES» τιμών και των πραγματικών τιμών αντλίας.
⦁ Κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποιούν κυλιόμενους ελέγχους στην Αττική.
⦁ Ενημερώνονται οι αποκεντρωμένες υπηρεσίες Ανάπτυξης των Περιφερειών προκειμένου οι μηχανισμοί ελέγχου να παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών.
⦁ Έχει συσταθεί ad hoc ομάδα για την παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση των διεθνών τιμών.
⦁ Το τμήμα Παρατηρητηρίων Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή επεξεργάζεται καθημερινά τα στατιστικά στοιχεία της εξέλιξης των τιμών και την τελική τιμή τους στον καταναλωτή

Σημειώνεται ότι μέχρι και την Τρίτη η αγορά κινούνταν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν παρατηρούνται αποκλίνουσες τιμές σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Ωστόσο οι καταναλωτές που τυχόν παρατηρήσουν φαινόμενα παραπλάνησης μπορούν να απευθύνονται στο «1520» και στο e-mail 1520@efpolis.gr.

Διαβάστε επίσης

* Το όφελος όταν πληρώνετε για καύσιμα με την κάρτα σας - Πλήρης οδηγός για όλες τις τράπεζες