A- A+
Θέμα ωρών η αύξηση των τιμών στα καύσιμα ως 5% - Η «έκπτωση» των καρτών
Αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων που μπορεί να φτάσουν έως και το 5% έως το τέλος της εβδομάδας, φέρνει η νέα ένταση στον Περσικό Κόλπο.

Σε δηλώσεις του σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου, προανήγγειλε ουσιαστική την αύξηση της τιμής των καυσίμων, εντός των επόμενων ωρών.

Όπως είπε, ήδη από το πρωί της Τρίτης θα αυξηθεί η βενζίνη πανελλαδικά και μέχρι το τέλος της εβδομάδας η αύξηση θα φτάσει στο 5%.

Αύξηση 7 λεπτών σε λίγες ημέρες

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε, η μέση τιμή βρίσκεται σήμερα πανελλαδικά στο 1,62 ευρώ το λίτρο και στα μεγάλα αστικά κέντρα στο 1,50.

Ωστόσο, οι τιμές μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανέβουν μέχρι και 5%. Δηλαδή αν ένα πρατήριο πουλάει στο 1.62 ευρώ, θα φτάσει στο 1.69-1.70.

«Οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από αύριο το πρωί γιατί τα καύσιμα που αγοράστηκαν και θα αγοραστούν αύριο έχουν αυξημένη τιμή» τόνισε ο ίδιος τη Δευτέρα.

Προβληματισμός και για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η άνοδος των διεθνών τιμών του πετρελαίου αναμένεται να επιδράσει και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διανομή του οποίου θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Ασμάτογλου, η αρχική πρόβλεψη για την τιμή πώλησης του πετρελαίου στην έναρξη της περιόδου διάθεσής του, έκανε λόγο για 1 ευρώ το λίτρο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις εκτιμά ότι η τιμή του θα φτάσει ακόμη και 20% υψηλότερα, δηλαδή στο 1,20 ευρώ το λίτρο.

Η λύση των καρτών

Να περιορίσουν τη χασούρα τους μπορούν οι καταναλωτές, εκμεταλλευόμενοι τα προγράμματα επιβράβευσης καρτών.

Τόσο σε συνεργαζόμενα, όσο και σε μη συνεργαζόμενα πρατήρια καυσίμων, οι τράπεζες επιβραβεύουν τους πελάτες τους που πληρώνουν με κάρτα, στις περισσότερες περιπτώσεις

Με τον τρόπο αυτό ο καταναλωτής κερδίζει με κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ ένα ποσοστό της αξίας της συναλλαγής, που μπορεί να εξαργυρώσει σε επόμενες αγορές.

Δηλαδή να κάνει δωρεάν ψώνια ή με έκπτωση σε όλο το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, κάθε προγράμματος επιβράβευσης.

Επιπλέον, σε συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου, οι τράπεζες αυξάνουν τα ποσοστά αυτής της επιστροφής, ανταμείβοντας περισσότερο τους πελάτες τους.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα της Eurobank, που μέσω του προγράμματος Επιστροφή έδινε 5% στα πρατήρια ΕΚΟ.

Έρευνα αγοράς

Για να μην ψάχνεστε λοιπόν ποιο πρατήριο να χρησιμοποιήσετε και ποια από τις κάρτες σας, το Moneyonline συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει όλες τις προσφορές αυτής της περιόδου.

Στους ακόλουθους πίνακες βλέπετε το όφελος που προκύπτει για δαπάνες 150 ευρώ, που είναι ένα σύνηθες ποσό για ένα μέσο ΙΧ κάθε μήνα.

Συγκεκριμένα (κλικ στους πίνακες για μεγέθυνση):

  • Πιστωτικές Κάρτες

  • Χρεωστικές κάρτες