A- A+
Λογαριασμοί ρεύματος: Πακέτα με σταθερό πάγιο και όριο κατανάλωσης, όπως στην κινητή τηλεφωνία
Η εποχή που οι καταναλωτές πληρώνουν το ρεύμα ανάλογα με τις κιλοβατώρες που έκαψαν πλησιάζει προς το τέλος της. Έρχονται πακέτα όπως αυτά στην κινητή τηλεφωνία.

Δηλαδή το νοικοκυριό θα καταβάλλει ένα σταθερό πάγιο στον προμηθευτή για κατανάλωση συγκεκριμένης ποσότητας ρεύματος και θα γνωρίζει εκ των προτέρων το ύψος του λογαριασμό του.

Όπως δηλαδή ισχύει στους λογαριασμούς συμβολαίου στην κινητή τηλεφωνία, όπου ανάλογα με το πάγιο ο χρήστης έχει διαθέσιμα λεπτά ομιλίας, SMS ή MB για ίντερνετ.

Το πρώτο πακέτο της αγοράς

Η νέα διοίκηση της ΔΕΗ έχει προαναγγείλει τη δημιουργία τέτοιων πακέτων μέσα στο 2020, ενώ ήδη ο πρώτος ιδιώτης πάροχος ενέργειας λάνσαρε το πρώτο προϊόν με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πρόκειται για την εταιρεία Protergia, η οποία προσφέρει πακέτα σταθερής χρέωσης σε νοικοκυριά.

Με αυτά, ο καταναλωτής γνωρίζει πόσο θα πληρώσει για το ρεύμα του, καθώς αν δεν ξεπεράσει τις προβλεπόμενες κιλοβατώρες, ο λογαριασμός του είναι συγκεκριμένος και σταθερός.

Με πάγιο από 26 ευρώ

Τα Genius πακέτα της εταιρείας παρέχουν σταθερή μηνιαία έκπτωση παγίου με συγκεκριμένη ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, καλύπτοντας τις παρακάτω ανάγκες κατανάλωσης, χωρίς επιπλέον χρεώσεις:

  • 26€ genius 1: Χρήστες με μικρομεσαίες ανάγκες κατανάλωσης 3.000kWh / έτος
  • 35€ genius 2: Χρήστες με μεσαίες ανάγκες κατανάλωσης 4.500kWh / έτος
  • 49€ genius 3: Χρήστες με υψηλές ανάγκες κατανάλωσης 6.500kWh / έτος

Σε αντίθεση με τους λογαριασμούς κινητής όμως, όπου πχ. τα λεπτά ομιλίας που δεν καταναλώθηκαν δεν μεταφέρονται στον επόμενο μήνα, η Protergia πρωτοτύπησε.

Συγκεκριμένα, όλα τα πακέτα Genius δίνουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση που συμπληρωθεί το έτος ισχύος τους, αν έχουν καταναλωθεί λιγότερες kWh από αυτές που δικαιούται το νοικοκυριό, τότε:

  • Δεν χάνονται αυτές οι kWh
  • Η Protergia μεταφέρει αυτόματα τις υπολειπόμενες kWh στο επόμενο έτος
  • Oι υπολειπόμενες kWh προστίθενται στις kWh για το νέο έτος, βάσει του πακέτου Genius που θα επιλεγεί

Βρείτε σε 1΄ πόσα θα κερδίσετε αν φύγετε από τη ΔΕΗ