A- A+
Ακυρώνονται οι αυξήσεις στην Αττική Οδό - Τρεις τρόποι μείωσης των διοδίων
Την ακύρωση της αύξησης των διοδίων της Αττικής Οδού συμφώνησε η κυβέρνηση με την εταιρεία που διαχειρίζεται το δρόμο, δίνοντας ανάσα στους χρήστες του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού ανακοίνωσε πως οι αυξήσεις των τιμών στα διόδια που είχαν ανακοινωθεί στις 14 Ιουνίου δεν θα εφαρμοστούν.

Συνεπώς, οι οδηγοί θα συνεχίσουν να καταβάλλουν το ίδιο αντίτιμο ύψους 2,80 ευρώ που πληρώνουν έως σήμερα για τη διέλευσή τους από την Αττική Οδό.

Τρόποι μείωσης διοδίων

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους διάφορα εργαλεία, μέσω των οποίων μπορούν να περιορίσουν το κόστος των διελεύσεών τους από τον δρόμο.

Συγκεκριμένα:

  • Συνδρομή e-pass

Όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στο e-pass της Αττικής Οδού, μπορούν να γίνουν συνδρομητές στο βασικό συνδρομητικό πρόγραμμα Express και να μειώσουν την τιμή της διέλευσης στα 2,55 ευρώ.

Με την εγγραφή τους θα λάβουν δωρεάν τον πομποδέκτη χωρίς άλλη υποχρέωση ή περιορισμό, γεγονός που θα τους απαλλάξει και από την ανάγκη καθημερινής συναλλαγής στα διόδια.

Περαιτέρω, σημειώνεται πως οι χρήστες που χρησιμοποιούν το δρόμο καθημερινά και πραγματοποιούν 44-47 διελεύσεις το μήνα, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν εκπτώσεις 27% - 32% επί των νέων τιμών.

  • Πληρωμή με κάρτα

Πλέον είναι δυνατή η πληρωμή των διοδίων και με την κάρτα σας, χρεωστική, πιστωτική ή προπληρωμένη, καθώς όλοι οι σταθμοί διαθέτουν τερματικά αποδοχής καρτών.

Σε αυτήν την περίπτωση έχετε όφελος από το πρόγραμμα επιβράβευσης της κάρτας σας.

Οι συναλλαγές εκτελούνται ανέπαφα, χωρίς τη χρήση PIN, καθώς το αντίτιμο των διοδίων είναι κάτω από τα 25 ευρώ σε όλες τις περιπτώσεις.

Πληκτρολόγηση κωδικού θα σας ζητηθεί μόνον εάν εσείς το έχετε ζητήσει από την τράπεζά σας.

Συγκεκριμένα, θα κερδίζετε ανάλογα με την τράπεζα τα εξής:

- Alpha Bonus: 1 ή 2 Bonus πόντους ανά 1 ευρώ ανάλογα με τον τύπο της κάρτας, απλή ή χρυσή αντίστοιχα

- go4more Εθνική: 1 go4more πόντο ανά 10 ευρώ με χρεωστική και 1 go4more πόντου ανά 5 ευρώ με πιστωτική ή προπληρωμένη

- yellow - Τράπεζα Πειραιώς: 1 yellow ανά 2 ευρώ με χρεωστική και 1 yellow ανά 1 ευρώ με πιστωτική ή προπληρωμένη

  • Ασφάλιση στην Anytime

Συγκεκριμένα, η Anytime σε συνεργασία με την Αττική Οδό, σου δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσεις στο e-PASS σου διελεύσεις αξίας 20 ευρώ κάθε χρόνο, για 2 χρόνια.

Αν είσαι κάτοχος συσκευής e-PASS της Αττικής Οδού, ασφάλισε τώρα το όχημά σου και επωφελήσου από την προσφορά.