A- A+
Eurobank: Νέα στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο ακόμη και για 30 χρόνια
Νέα προγράμματα στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο ή σταθερό επιτόκιο ακόμη και για το σύνολο της διάρκειας αποπληρωμής, θα προσφέρει πλέον η Eurobank.

Έτσι έχετε τη δυνατότητα να χτίσετε, να αγοράσετε, να ανακαινίσετε ή να επισκευάσετε το σπίτι σας, υπολογίζοντας με ακρίβεια τα οικονομικά σας για όλη διάρκεια του δανείου.

Το Moneyonline.gr σας έχει ενημερώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι επίκειται μπαράζ νέων στεγαστικών προγραμμάτων από τις τράπεζες.

Τα χαρακτηριστικά των δανείων

Το ποσό του στεγαστικού δανείου και η διάρκειά του υπολογίζονται με βάση την οικονομική σας δυνατότητα και την αξία της εξασφάλισης, με το ελάχιστο ποσό να διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ.

Το εισόδημά σας, η πιστοληπτική σας ικανότητα και η αξία του ακινήτου ή των εργασιών επισκευής ή ανακαίνισης διαμορφώνουν το ποσό του στεγαστικού δανείου σας.

Συγκεκριμένα:

  • Εάν αγοράζετε σπίτι, το ποσό του στεγαστικού δανείου δεν ξεπερνά το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο αγοράς του σπιτιού.
  • Εάν χτίζετε, επισκευάζετε ή ανακαινίζετε το σπίτι σας, το ποσό του στεγαστικού δανείου φτάνει μέχρι το 100% του κόστους των αντίστοιχων εργασιών.
  • Εάν αγοράζετε οικόπεδο για να χτίσετε σπίτι, το ποσό του στεγαστικού δανείου δεν ξεπερνά την αξία του οικοπέδου συν το κόστος των αντίστοιχων κατασκευαστικών εργασιών.

Το ποσό του στεγαστικού δανείου εξαρτάται επίσης από την εμπορική αξία του ακινήτου που προσημειώνεται ως εξασφάλιση:

  • Εάν προσημειώνεται σπίτι, το ποσό του δανείου είναι έως 80% της εμπορικής αξίας αυτού του ακινήτου.
  • Εάν προσημειώνεται οικόπεδο ή επαγγελματική στέγη, το ποσό του δανείου είναι έως 65% της εμπορικής αξίας αυτών των ακινήτων.

Την εμπορική αξία των ακινήτων την καθορίζει ανεξάρτητος πιστοποιημένος μηχανικός που πραγματοποιεί τον τεχνικό έλεγχο στα ακίνητα.

Η διάρκεια του στεγαστικού δανείου σας προσδιορίζεται με βάση τη δόση που μπορείτε να πληρώνετε κάθε μήνα και το είδος του επιτοκίου του δανείου.

Επιπλέον, στη λήξη του δανείου, o νεότερος που συμμετέχει στο δάνειο δεν μπορεί να είναι πάνω από 75 ετών.

Οι επιλογές στα επιτόκια

Μπορείτε να επιλέξετε σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο για το στεγαστικό δάνειό σας.

Συγκεκριμένα:

- Σταθερό επιτόκιο μπορείτε να έχετε για 3, 5, 10, 15, 20, 25 ή και 30 χρόνια.

Μπορείτε να το επιλέξετε για όλη τη διάρκεια του στεγαστικού δανείου σας ή για αρχική διάρκεια και στη συνέχεια κυμαινόμενο επιτόκιο με βάση το Euribor 3 μηνών που αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα.

- Κυμαινόμενο επιτόκιο

Επιλέξτε κυμαινόμενο επιτόκιο εάν θέλετε το δάνειο σας να ακολουθεί τις διακυμάνσεις του επιτοκίου της αγοράς.

Μπορείτε να έχετε κυμαινόμενο επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του στεγαστικού δανείου σας.

Το ύψος του εξαρτάται κυρίως από το ποσό του δανείου, την αξία εξασφάλισης και τον σκοπό για τον οποίο αποκτάτε το στεγαστικό δάνειο. Σε κυμαινόμενο επιτόκιο υπολογίζονται επίσης οι εκπτώσεις που μπορεί να δικαιούστε.

Το κυμαινόμενο επιτόκιο συνδέεται με το Euribor 3m που αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα και σε αυτό προστίθεται προκαθορισμένο περιθώριο επιτοκίου (spread).

Το spread (περιθώριο επιτοκίου) παραμένει σταθερό για όλη τη διάρκεια του στεγαστικού δανείου σας. Οριστικοποιείται κατά την τελική έγκριση του δανείου.

Στο κυμαινόμενο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου σας μπορεί να εφαρμοστεί έκπτωση έως 1,25% εφόσον πληρούνται μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Λαμβάνετε τη μισθοδοσία σας στην Eurobank.
  • Έχετε υψηλή πιστοληπτική ικανότητα.
  • Έχετε πάνω από 3.000€ σε καταθέσεις ή επενδυτικά προϊόντα (εκτός από μετοχές) στην Eurobank.
  • Είστε πελάτης Personal Banking ή Private Banking της Eurobank.

Το μειωμένο κυμαινόμενο επιτόκιο ισχύει για όσο διάστημα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τις οποίες το λάβατε.

Πάρτε πληροφορίες

Ένας σύμβουλoς της Eurobank είναι δίπλα σας από την αρχή και σε κάθε βήμα της διαδικασίας.

Τηλεφωνήστε στην Ειδική Γραμμή Εξυπηρέτησης για Στεγαστικά Δάνεια της Eurobank, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-21:00: 2109555888

Εναλλακτικά, για να επικοινωνήσει η τράπεζα μαζί σας, συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Τις επόμενες ώρες θα επικαιροποιηθεί και η βάση δεδομένων του Moneyonline.gr με τα νέα επιτόκια.