A- A+
Έτοιμες να δώσουν νέα στεγαστικά δάνεια με ελκυστικούς όρους οι τράπεζες
Καθώς η οικονομία ανακάμπτει και το τραπεζικό σύστημα επανέρχεται στην κανονικότητα, ήλθε η ώρα για να ανοίξουν εκ νέου οι κάνουλες των χρηματοδοτήσεων στη στεγαστική πίστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές τράπεζες μετά την άρση των capital controls και με δεδομένη την ανάκαμψη της κτηματαγοράς, είναι έτοιμες να απευθύνουν νέο κάλεσμα σε όσους θέλουν να αποκτήσουν νέο ακίνητο.

Σε ποιους θα απευθυνθούν

Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει λανσάρισμα νέων ελκυστικών προγραμμάτων στη στεγαστική πίστη, τα οποία θα απευθύνονται σε όσους βάση εισοδημάτων και συνολικού χρέους, μπορούν να λάβουν δανειοδότηση.

Ακόμη και όσοι είναι στον Τειρεσία, επειδή ρύθμισαν στο παρελθόν το δάνειό τους, θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, εφόσον έχουν αποδείξει για ένα επαρκές χρονικό διάστημα, ότι αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Αποκλεισμένοι σε κάθε περίπτωση είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και όσοι έχουν ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας της κύριας κατοικίας τους, λόγω οικονομικών αδυναμιών.

Στο 3% το μέσο επιτόκιο

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος όλα τα νέα στεγαστικά δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες είναι κυμαινόμενου επιτοκίου, βάση του δείκτη euribor πλέον ενός περιθωρίου.

Το μέσο επιτόκιο στις χορηγήσεις του 2019 κινείται λίγο πάνω από τα επίπεδα του 3%.

Τον περασμένο Ιούλιο μάλιστα σημείωσε υψηλό στο 3,22%.

Συνολικά από την αρχή του χρόνου έως το τέλος Ιουλίου έχουν χορηγηθεί νέα στεγαστικά δάνεια ύψους 304 εκατ. ευρώ.