A- A+
Έρχεται νέο app για κινητά με όλες τις τιμές σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων
Στην ανάπτυξης μίας νέας πλατφόρμας προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο να φθάνει στο κινητό των καταναλωτών μία πλήρη εικόνα για τις τιμές σε σούπερ μάρκετ και καύσιμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του euro2day.gr, έως το τέλος του έτους θα αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνα των καταναλωτών οι τιμές βασικών προϊόντων των σούπερ μάρκετ, αλλά και οι τιμές των καυσίμων.

Εντοπισμός θέσης

Μάλιστα, επειδή θα χρησιμοποιηθεί και η υπηρεσία του γεωεντοπισμού, οι καταναλωτές θα μπορούν να πληροφορούνται για τις τιμές σε οποιοδήποτε κατάστημα ή πρατήριο στην περιοχή που βρίσκονται εκείνη τη στιγμή.

Η δυνατότητα αυτή θα δοθεί μέσω της νέας υπηρεσίας που θα επονομαστεί e-καταναλωτής. Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα αναρτώνται καθημερινά οι τιμές λιανικής αγαθών και καυσίμων.

Το μόνο που θα έχουν να κάνουν οι καταναλωτές είναι να κατεβάσουν στη συσκευή τους τη σχετική εφαρμογή και άμεσα θα εντοπίζουν ποια κοντινά σούπερ μάρκετ και ποια πρατήρια καυσίμων προσφέρουν την καλύτερη τιμή για το προϊόν που ενδιαφέρονται.

Πώς θα λειτουργεί

Οι λιανέμποροι καθημερινά θα αναρτούν τις τιμές βασικών προϊόντων που θα οριστούν από το υπουργείο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Με βάση το ρεπορτάζ του euro2day.gr, σε πρώτη φάση θα αναρτώνται οι τιμές των αγαθών που απαρτίζουν το λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς, με στόχο στη συνέχεια, η λίστα να εμπλουτίζεται με περισσότερα προϊόντα.

Με αυτόματο τρόπο, η πλατφόρμα θα ταξινομεί τα προϊόντα και τις τιμές, ώστε στο κινητό του καταναλωτή να εμφανίζεται ένας πλήρης τιμοκατάλογος για τα συγκεκριμένα προϊόντα ανά κατάστημα στην περιοχή που βρίσκεται.

Συνεπώς, εύκολα και άμεσα ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τις τιμές σε όμοια προϊόντα και να επισκέπτεται για τις αγορές του το κατάστημα που διαπιστώνει ότι είναι φθηνότερο.

Μάλιστα για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση του καταναλωτή εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει και χάρτης που θα υποδεικνύει το φθηνότερο σημείο.