A- A+
Τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα επιβράβευσης καρτών για αγορές σε όλες τις επιχειρήσεις
Οι κάρτες που εκδίδονται σε συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις, γνωστές και ως co-branded, προσφέρουν τα πιο γενναιόδωρα προγράμματα επιβράβευσης.

Η βασική διαφορά τους από τα βασικά προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών (Alpha Bonus, Επιστροφή, go4more, yellow) είναι ότι η εξαργύρωση των πόντων ή των ευρώ που συλλέγονται μπορεί να γίνει αποκλειστικά στη συνεργαζόμενη με την τράπεζα για την έκδοση της κάρτας επιχείρηση.

Το όφελος στις αγορές

Ο περιορισμός αυτός όμως καθιστά πιο συμφέρουσα κάθε αγορά, οπουδήποτε κι αν αυτή γίνει, ακόμη κι αν η επιχείρηση δεν είναι συνεργαζόμενη.

Το σχετικό όφελος μπορεί να κυμαίνεται από 1% έως 2,50% επί της αξίας κάθε αγοράς και μπορεί να εξαργυρωθεί για αγορές στην επιχείρηση που συνεργάζεται η τράπεζα για την έκδοση της κάρτας.

Το κέρδος αυτό αφορά πληρωμές σε όλες τις μη συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, με εξαίρεση την εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο.

Από την άλλη στα βασικά προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα εξαργύρωσης σε περισσότερες επιχειρήσεις, η αντίστοιχη ανταμοιβή ωστόσο δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση το 0,40%.

Όλες οι co-branded κάρτες

Μία γεύση του οφέλους που έχετε με τις co-branded κάρτες μπορείτε να πάρετε στον ακόλουθο πίνακα.

Η επιβράβευση στην προκειμένη περίπτωση αφορά αγορές σε όλες τις επιχειρήσεις, που δεν είναι συνεργαζόμενες με το εκάστοτε πρόγραμμα επιβράβευσης.

Η ανταμοιβή για συναλλαγές στην επιχείρηση που έχει εκδώσει την κάρτα είναι μεγαλύτερη και μπορεί να κυμαίνεται από 3% έως 13%.

Τα βασικά προγράμματα ανταμοιβής

Όπως προαναφέρθηκε, ο περιορισμός της εξαργύρωσης του κέρδους σε συγκεκριμένη επιχείρηση επιτρέπει στις τράπεζες να σχεδιάζουν πιο γενναιόδωρα προγράμματα.

Από την άλλη, το πλεονέκτημα των βασικών προγραμμάτων επιβράβευσης των τραπεζών έγκειται στο ότι η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε μία μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων, που μπορεί να ξεπερνά ακόμη και τις 8.000 σε αριθμό.

Το βασικό όφελος στην προκειμένη περίπτωση, όταν δηλαδή οι αγορές γίνονται σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για τις καθημερινές σας ανάγκες (σούπερ μάρκετ, καύσιμα), ανέρχεται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Alpha Bonus: 0,80% - 1,60%
  • Eurobank Επιστροφή: 1% - 2%
  • Εθνική go4more: 1% - 2%
  • Τράπεζα Πειραιώς yellow: 1% με χρεωστική - 2% με πιστωτική

Επιπλέον, κατά καιρούς τα συγκεκριμένα προγράμματα λανσάρουν προσφορές με μεγαλύτερη επιβράβευση, που μπορεί να φτάνει έως και το 20%, εφόσον γίνουν αγορές σε συγκεκριμένους συνεργάτες.

Πώς να επιλέξετε

Η επιλογή της κάρτας με το μεγαλύτερο όφελος εξαρτάται από τις καταναλωτικές σας συνήθειες.

Θα πρέπει να υπολογίσετε το όφελος που προκύπτει με βάση τις επιχειρήσεις που διαλέγετε για τις αγορές σας.

Αν για παράδειγμα ένα μεγάλο μέρος των εξόδων σας αφορά συγκεκριμένο όμιλο ένδυσης, είναι πιθανό να σας συμφέρει να επιλέξετε την κάρτα που εκδίδει σε συνεργασία με κάποια τράπεζα.

Αν από την άλλη θέλετε μεγάλο μέρος της εξαργύρωσης να γίνεται σε άλλες επιχειρήσεις, τότε το πιο πιθανό είναι να σας συμφέρει ένα άλλο γενικό πρόγραμμα επιβράβευσης.