A- A+
Έρχεται νέα διασταύρωση για ανασφάλιστα ΙΧ - Τα πρόστιμα και πως τα αποφεύγετε
Νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων θα ξεκινήσει το υπουργείο Οικονομικών στις αρχές του φθινοπώρου, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα.

Ειδικότερα, θα γίνει σύγκριση των στοιχείων για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που τηρεί η ΑΑΔΕ με τα δεδομένα του υπουργείο Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Εάν σε αυτόν τον έλεγχο εντοπιστεί πως ένα όχημα είναι ανασφάλιστο, τότε επιβάλλεται πρόστιμο που ισούται με:

  • 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.
  • 150 ευρώ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.
  • 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ..
  • 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω

Η πληρωμή του προστίμου

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του ανασφάλιστου οχήματος εκδίδεται παράβολο ίσο με το αντίστοιχο πρόστιμο και το ειδοποιητήριο πληρωμής αναρτάται στο λογαριασμό Taxis του ιδιοκτήτη.

Η πληρωμή του στη συνέχεια είναι απαραίτητη για την εκ νέου ασφάλιση του οχήματος.

Άρα σε κάθε περίπτωση, δεν γλυτώνει ο ιδιοκτήτης την πληρωμή των ασφαλίστρων. Εάν το κάνει όμως πριν τη διασταύρωση του ΥΠΟΙΚ, δεν επιβαρύνεται με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ασφάλιση με το μήνα

Όσοι λοιπόν έχουν ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία θέλουν να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, καλό θα ήταν να τα ασφαλίσουν, έστω και για λίγο διάστημα, ώστε να αποφύγουν τουλάχιστον το πρόστιμο της διασταύρωσης.

Οι τιμές των ασφαλίστρων κυμαίνονται ανάλογα με τις καλύψεις, τη διάρκεια του συμβολαίου και φυσικά την ασφαλιστική εταιρεία.

Οι διαφορές μπορεί να φτάνουν από εταιρεία σε εταιρεία ακόμη και το 40%. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να κάνετε μία έρευνα αγοράς πριν τη σύναψη του συμβολαίου.

Και για να μην ...ψάχνεστε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την online πλατφόρμα της insurancemarket για να βρείτε την εταιρεία που πληροί τις ανάγκες σας, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.