A- A+
Φθηνότερα δάνεια προς επιχειρήσεις έδωσαν οι τράπεζες τον Ιούνιο - Όλα τα επιτόκια
Μείωση του κόστους δανεισμού προς επιχειρήσεις καταγράφηκε τον Ιούνιο στην ελληνική αγορά, εξέλιξη που ευνοεί την ανάληψη νέων επενδυτικών πρωτοβουλιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ή Τράπεζα της Ελλάδος, τον περασμένο μήνα το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο 4,52%.

Ποια έγιναν φθηνότερα

Μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε σε τοκοχρεολυτικά δάνεια, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αυτό το μήνα ήταν μεγαλύτερη η υποχώρηση για επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους.

Αναλυτικότερα:

- Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,93%.

- Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων ενισχύθηκε οριακά κατά 1 μονάδα στο 6,83%

- Το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων με συγκεκριμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 38 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,42%

Από αυτά είχαμε τις εξής μεταβολές:

- Τo μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο των δανείων τακτής λήξης με επιτόκιο προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μειώθηκε κατά 36 μονάδες βάσης στο 3,71%

- Για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ μειώθηκε κατά 30 μονάδες βάσης στο 4,89%, για δάνεια από 250.001 μέχρι 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης στο 3,93%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 26 μονάδες βάσης στο 3,33%.