A- A+
Με διπλή προμήθεια οι αναλήψεις μετρητών σε ΑΤΜ άλλων τραπεζών - Τι αλλάζει και πότε
Διπλή προμήθεια θα καταβάλλουν οι κάτοχοι χρεωστικών καρτών για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών από τις 22 ή 23 Ιουλίου.

Πρόκειται για προγραμματισμένες αλλαγές στις χρεώσεις που επιβάλλονται σε όσους δεν επιλέγουν ΑΤΜ του δικτύου της τράπεζας στην οποία τηρούν το λογαριασμό τους.

Η διπλή χρέωση

Το καινούριο που προκύπτει από την έρευνα του Moneyonline είναι ότι προμήθεια δε θα χρεώνει μόνο η τράπεζα, το ΑΤΜ της οποίας χρησιμοποιείται, αλλά και το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός.

Ως αποτέλεσμα, αν κάποιος επιλέξει να κάνει ανάληψη μετρητών μέσω του δικτύου ΑΤΜ της ΔΙΑΣ θα χρεώνεται με 0,60 - 0,75 ευρώ από την τράπεζά του και επιπλέον 2,50 - 3 ευρώ από τη δεύτερη τράπεζα.

Δηλαδή η συνολική χρέωση θα κυμαίνεται 3,1 έως 3,75 ανά συναλλαγή, ανεξάρτητα από το ποσό της ανάληψης.

Πρόκειται για ποσό διπλάσιο ή υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις ισχύουσες χρεώσεις των τραπεζών.

Όλες οι αλλαγές

Αναλυτικότερα, οι τράπεζες έχουν γνωστοποιήσει τις ακόλουθες αλλαγές στην τιμολογιακή τους πολιτική για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών:

  • Alpha Bank

Από 22/7 θα χρεώνει 0,75 ευρώ εάν κάρτα της χρησιμοποιηθεί για αναλήψεις μετρητών σε ΑΤΜ εκτός του δικτύου της.

Από την ίδια ημερομηνία θα επιβάλει προμήθεια 2,50 ευρώ στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ του δικτύου της με κάρτες άλλων τραπεζών.

  • EUROBANK

Από 23/7 θα χρεώνει 0,75 ευρώ εάν κάρτα της χρησιμοποιηθεί για αναλήψεις μετρητών σε ΑΤΜ εκτός του δικτύου της.

Από την ίδια ημερομηνία θα επιβάλει προμήθεια 2,50 ευρώ στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ του δικτύου της με κάρτες άλλων τραπεζών.

  • Τρ. Πειραιώς

Από 22/7 θα χρεώνει 0,60 ευρώ εάν κάρτα της χρησιμοποιηθεί για αναλήψεις μετρητών σε ΑΤΜ εκτός του δικτύου της.

Από την ίδια ημερομηνία θα επιβάλει προμήθεια 3 ευρώ στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ του δικτύου της με κάρτες άλλων τραπεζών.

  • Εθνική Τράπεζα

Δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις αλλαγές. Εκτιμάται ότι θα υπάρχει χρέωση για αναλήψεις μετρητών με κάρτες σε ΑΤΜ εκτός του δικτύου της, ενώ θα επιβάλει προμήθεια 2,50 ευρώ για χρήση των ΑΤΜ από πελάτες άλλων τραπεζών.

Με αυτά τα δεδομένα, οι συνολικές χρεώσεις για αναλήψεις μετρητών σε ΑΤΜ άλλων τραπεζών θα διαμορφωθούν ως εξής:
Κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση