A- A+
Μέσω e-banking η επικαιροποίηση στοιχείων και από τη Eurobank - Τι είναι υποχρεωτικό
Μετά τις Alpha Bank - Τρ. Πειραιώς και η Eurobank δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους μέσω του e-banking, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όλες οι τράπεζες οφείλουν να τηρούν πλήρη και ορθά στοιχεία για κάθε πελάτη της. Εάν υπάρχουν ελλείψεις στα στοιχεία σας, δεν θα μπορείτε να κάνετε ορισμένες συναλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει ανά τακτά χρονιά διαστήματα να τακτοποιήσετε στοιχεία σας, ώστε να διατηρήσετε όλα τα στοιχεία σας ενεργά.

Ποια στοιχεία σας ζητούν

Αναλυτικότερα, οι τράπεζες για την ταυτοποίησή σας, ζητούν τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Για την ταυτοποίησή σας

Προσκομίστε την αστυνομική ταυτότητά σας, το διαβατήριό σας, εφόσον είναι σε ισχύ, ή άλλο έγγραφο ταυτοποίησης:

  • Για το εισόδημα και τα φορολογικά στοιχεία σας

Προσκομίστε μας εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος (τελευταίο) ή άλλο έγγραφο που πιστοποιεί το εισόδημά σας:

  • Για τη μόνιμη κατοικία και το τηλέφωνό σας

Προσκομίστε πρόσφατο λογαριασμό τηλεφωνίας στο όνομά σας ή άλλα έγγραφα που πιστοποιούν τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σας:

  • Για το επάγγελμά σας

Προσκομίστε μας δικαιολογητικά για το επάγγελμα, το τηλέφωνο και την επαγγελματική διεύθυνσή σας, ανάλογα με την ιδιότητά σας:

Η online διαδικασία

Πλέον, οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα προσκόμισης των παραπάνω στοιχείων με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του e-banking σας.

Εκτός από τις Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς, πλέον δυνατή είναι η online υποβολή όλων των δικαιολογητικών, με εξαίρεση την ταυτότητα ή το διαβατήριο και από τη Eurobank.

Η υποβολή γίνεται και στις δύο περιπτώσεις μέσω του e-banking. Σκανάρετε τα έγγραφα ακόμη και με το κινητό σας και τα ανεβάζετε στο σύστημα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβάσετε pdf με τα αποδεικτικά στοιχεία που σας έχει στείλει πχ. η εταιρεία κοινής ωφέλειας, ο εργοδότης σας, το Ταμείο σας ή η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.