A- A+
Έρχονται οι αγορές προϊόντων στο ράφι μέσω του κινητού σας βγάζοντας φωτογραφία!
Τις τάσεις στο εξωτερικό στις ηλεκτρονικές πληρωμές παρουσιάζει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος στην έκθεση που διοργανώνει αυτές τις ημέρες για τις e-πληρωμές.

Η έκθεση παρουσιάζει τα διαθέσιμα μέσα πληρωμών, καθώς και τους μηχανισμούς και τα συστήματα που υποστηρίζουν την ομαλή και ασφαλή διεκπεραίωσή τους.

Παράλληλα, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει live εφαρμογές ηλεκτρονικών πληρωμών που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ και σε λίγο καιρό αναμένονται και στη χώρα μας.

Πληρώστε βγάζοντας φωτογραφία

Μία από αυτές τις καινοτομίες αφορά τις πληρωμές που γίνονται στο ράφι των εμπορικών καταστημάτων.

Μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο του καταναλωτή που είναι συνδεδεμένη με την κάρτα του, μία αγορά θα είναι δυνατή χωρίς να περάσει από το ταμείο της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης θα εισέρχεται στην εφαρμογή, θα φωτογραφίζει το προϊόν που θέλει να αγοράσει και αυτόματα θα χρεώνεται η κάρτα του.

Από εκείνη τη στιγμή το προϊόν είναι πληρωμένο και μπορεί να το πάρει χωρίς να πληρώσει στο ταμείο.

Και POS σε μέγεθος σπιρτόκουτου

Σύντομα, αναμένεται να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας ένας νέος τύπος ασύρματου POS, το οποίο οι πωλητές στα εμπορικά καταστήματα θα έχουν στην τσέπη τους.

Θα πρόκειται για μία πολύ μικρή σε μέγεθος και σε βάρος κινητή συσκευή, μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνονται ανέπαφα συναλλαγές.

Έτσι, όταν ο καταναλωτής αποφασίσει πως θέλει να αγοράσει ένα προϊόν, θα μπορεί να το πληρώσει επί τόπου στον πωλητή και δεν θα χρειάζεται να περάσει από το Ταμείο.

Οι Έλληνες καταναλωτές σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτές τις συναλλαγές.