A- A+
Προς παράταση η προθεσμία για τις φετινές δηλώσεις - Πώς επηρεάζεται ο ΕΝΦΙΑ
Η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων είναι το πιθανότερο σενάριο μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Εάν δεν αλλάξει κάτι, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου, ενώ η πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου.

Ωστόσο, λόγω των εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν 30 Ιουνίου ή 7 Ιουλίου, αναμένεται να δοθεί παράταση στη σχετική προθεσμία, κατά πάσα πιθανότητα έως και τις 15/7.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα αλλάξει κάτι σε σχέση με τις ημερομηνίες πληρωμής. Εάν όμως δοθεί παράταση έως και τις 31/7, τότε το πιο πιθανό είναι να μετατεθεί και η πληρωμή της πρώτης δόσης.

Ο ΕΝΦΙΑ και οι δόσεις

Εάν υπάρξει η παράταση για τις δηλώσεις, θα καθυστερήσει και η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στο Taxis, η οποία είναι προγραμματισμένη αυτή τη στιγμή για τα τέλη Ιουλίου.

Με βάση τον ισχύοντα προγραμματισμό, η πρώτη δόση για τον ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να πληρωθεί στις 31/8.

Ωστόσο, εάν καθυστερήσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών και γίνει μέσα στον Αύγουστο, το πιο πιθανό είναι η πρώτη δόση να είναι πληρωτέα στα τέλη Σεπτεμβρίου.