A- A+
Έρευνα για νέο e-mail απάτη για υποτιθέμενη παραβίαση του e-banking σας - Τι να κάνετε
Ένα νέο απατηλό μήνυμα έχει αποσταλεί τις τελευταίες ημέρες σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς λογαριασμούς e-mail σε όλη την Ελλάδα, το οποίο στοχεύει στα προσωπικά σας δεδομένα.

Συγκεκριμένα, αγνωστοι δράστες απέστειλαν σε χρηστές του διαδικτύου μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με εμφανιζόμενη διεύθυνση: police@department.gr.

Τι λέει το e-mail

Στα email υπάρχει κείμενο με το οποίο ενημερώνεται ο παραλήπτης για υποτιθέμενη παραβίαση των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking).

Σημειώνεται, ότι ο αποστολέας των μηνυμάτων «υπογράφει» ως «Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας», με ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας που αντιστοιχούν σε αστυνομική υπηρεσία, ενώ ο αριθμός fax που αναφέρεται ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες ότι πρέπει:

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην περίπτωση που διαπιστώσουν την ύπαρξη τέτοιου είδους αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα ή λάβουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησής τους.

- Να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να μην απαντάνε σε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων ζητούνται προσωπικά δεδομένα ή οικονομικής φύσεως στοιχεία.

Εικόνα από τα μήνυμα