A- A+
Οικονομική διαχείριση μέσα από το e-banking - Όλα τα εργαλεία των τραπεζών
Υπηρεσίες οικονομικής διαχείρισης προσφέρουν τα ανανεωμένα e-banking των μεγάλων τραπεζών, παρέχοντας στους χρήστες χρήσιμες πληροφορίες που βοηθούν τον οικογενειακό προγραμματισμό.

Η αλήθεια είναι ότι με την αύξηση της χρήσης των καρτών, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν με ευκολία πόσα τελικά ξοδεύουν.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να επιλύσει η σύγχρονη τεχνολογία σε real time χρόνο μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Οι τράπεζες δίνουν λύση

Μέσω των νέων online εργαλείων που είναι διαθέσιμα χωρίς κόστος σε όλους τους χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών των τραπεζών, μπορείτε να οργανώνετε καλύτερα τα οικονομικά σας, να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας, ακόμη και να θέτετε στόχους αποταμίευσης ή για το αφορολόγητο όριο.

Έτσι, έχετε το προσωπικό σας ...λογιστήριο στο e-banking της τράπεζάς σας, στο οποίο μπορείτε μεταξύ άλλων μέσα από χρήσιμα γραφήματα και άλλες απεικονίσεις να δείτε αναλυτικά τις δαπάνες σας ανά μήνα ή κατηγορία, π.χ. σουπερμάρκετ, τηλεφωνία, πρατήρια καυσίμων.

Αναλυτικότερα, τα εργαλεία των τραπεζών είναι τα εξής:

  • My Alpha e-banking

Στο e-banking της Alpha Bank, με το διαδραστικό γράφημα ενημερώνεστε με μία ματιά για το συνολικό ποσό που έχετε καλύψει τη δεδομένη χρονική στιγμή από αγορές με κάρτες Alpha Bank και από ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω e-Banking.

Παρακολουθείτε τις δαπάνες σας από 1.1.2017, συγκεντρωμένες ανά κατηγορία, αλλά και τις επιμέρους δαπάνες της κάθε κατηγορίας αναλυτικά.

Παράλληλα, με το πρακτικό “Εργαλείο υπολογισμού αφορολογήτου” ορίζετε το ετήσιο εισόδημά σας και ενημερώνεστε αυτόματα για το ελάχιστο ποσό δαπανών που απαιτείται, καθώς και για το ποσοστό που έχετε καλύψει έως τώρα.

  • Για myAlpha Mobile, πριν τη σύνδεσή σας στην υπηρεσία, επιλέξτε το “Αφορολόγητο”, από τα διαθέσιμα χρήσιμα εργαλεία.
  • Για myAlpha Web, με τη σύνδεσή σας στην Υπηρεσία, αναζητήστε και επιλέξτε “Το Αφορολόγητο μου” στην “Επισκόπηση”.


  • Eurobank - ebanking

Με έξυπνα γραφήματα και απεικονίσεις παρακολουθείτε εύκολα:

  • Το συνολικό υπόλοιπο των λογαριασμών σας.
  • Τα ευρώ που έχετε κερδίσει με τις κάρτες σας που συμμετέχουν σε προγράμματα επιβράβευσης (€πιστροφή, YES VISA, μασούτης, Reward World Mastercard).
  • Το αφορολόγητο που έχετε χτίσει.
  • Τη συνολική επενδυτική θέση σας.

Οι πληροφορίες και τα γραφήματα ενημερώνονται αυτόματα με κάθε συναλλαγή σας.

Επιπλέον, ορίζετε τον προσωπικό σας στόχο για το αφορολόγητό σας με βάση το ετήσιο εισόδημά σας.

Με κάθε νέα συναλλαγή που χτίζει αφορολόγητο, βλέπετε πόσο πιο κοντά έχετε φτάσει στον στόχο σας, σε ποσοστό και σε ευρώ.

Ο υπολογιστής αφορολόγητου σας δείχνει το σύνολο των δαπανών που έχετε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή και χτίζουν το αφορολόγητό σας.

Κάθε φορά που κάνετε μια νέα πληρωμή, αγορά ή ηλεκτρονική συναλλαγή που χτίζει αφορολόγητο, ο υπολογιστής αφορολόγητου την προσθέτει αυτόματα στο σύνολό σας, χωρίς εσείς να κάνετε καμία κίνηση.
Διαδραστική απεικόνιση δαπανών

Μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τις δαπάνες σας ανά μήνα ή κατηγορία δαπανών (π.χ. σουπερμάρκετ, τηλεφωνία, πρατήρια καυσίμων). Επιλέξτε:

Υπολογιστής αφορολόγητου > ΟΛΕΣ οι δαπάνες


  • Εθνική Τράπεζα i-bank

Με τον Υπολογιστή Αφορολόγητου μπορείτε τώρα να ενημερώνεστε μέσω i-bank Internet & Mobile Banking για το αφορολόγητο ποσό που εξασφαλίζετε από τις συναλλαγές σας με τις κάρτες Εθνικής Τράπεζας ή μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών i-bank.

Ο Υπολογιστής Αφορολόγητου εμφανίζει:

  • τη συνολική αξία των συναλλαγών σας που συνεισφέρουν στο «χτίσιμο» αφορολόγητου
  • τις δαπάνες σας κατηγοριοποιημένες (πληρωμές λογαριασμών, τρόφιμα/ποτά, ταξίδια, ένδυση- υπόδηση κ.ά.)
  • το ιστορικό των συναλλαγών σας για κάθε κατηγορία, με ένα κλικ.

Επιπλέον, μπορείτε να υπολογίσετε το ύψος των δαπανών που χρειάζεται να συγκεντρώσετε μέσα στο έτος, με βάση το εισόδημά σας, προκειμένου να θεμελιώσετε το αφορολόγητό σας.


  • Τράπεζα Πειραιώς - winbank

Η winbank σας βοηθά να έχετε καλύτερο έλεγχο των οικονομικών σας, προσφέροντάς σας χρήσιμες πληροφορίες για τις δαπάνες σας, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργείτε και να παρακολουθείτε τους δικούς σας στόχους δαπανών και αποταμίευσης.

Οι νέες λειτουργικότητες αποτυπώνονται στην κεντρική σελίδα:

  • Ενότητα «Οι Συναλλαγές μου»

- Βλέπετε, συγκεντρωτικά σε ένα σημείο, όλες τις συναλλαγές σας, από όλους τους καταθετικούς λογαριασμούς και τις κάρτες σας

- Για τον καλύτερο έλεγχο των συναλλαγών σας, κάθε συναλλαγή κατηγοριοποιείται αυτόματα σε κατηγορίες και υποκατηγορίες. Ενδεικτικά, οι αγορές που πραγματοποιείτε στο Σούπερ Μάρκετ με χρήση καρτών της Τράπεζας Πειραιώς, κατηγοριοποιούνται αυτόματα στην κατηγορία «Σπίτι» και στην υποκατηγορία «Σούπερ Μάρκετ».

- Αν θέλετε, μπορείτε με πολύ εύκολο τρόπο να αλλάξετε την κατηγορία και υποκατηγορία της συναλλαγής, αλλά και να δημιουργήσετε κανόνες ώστε και οι συναλλαγές με την ίδια περιγραφή, να κατηγοριοποιούνται αυτόματα με τον τρόπο που σας εξυπηρετεί.

  • Ενότητα «Οι Δαπάνες μου»

- Μπορείτε να παρακολουθείτε τις δαπάνες σας για τον τρέχοντα μήνα, ανά κατηγορία δαπανών

- Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε Στόχους Δαπανών, δηλαδή να ορίσετε τα ποσά που δεν θα θέλατε να υπερβείτε μέσα στον μήνα για κάθε κατηγορία δαπάνης. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή, σε τι ύψος βρίσκονται οι δαπάνες σας σε σχέση με τα ποσά που έχετε προϋπολογίσει.

Ενότητα «Οι Στόχοι Αποταμίευσής μου»

- Έχετε τη δυνατότητα να δημιουργείτε τους δικούς σας στόχους αποταμίευσης, να ορίζετε δηλαδή τους στόχους για τους οποίους επιθυμείτε να αποταμιεύετε, π.χ. ένα ταξίδι ή το επόμενο service του αυτοκινήτου.

- Επιλέγετε εσείς πώς θα «τροφοδοτείτε» τους στόχους σας και ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να παρακολουθείτε το αποτέλεσμα της αποταμιευτικής σας προσπάθειας.