A- A+
Αλλάζει τα πάντα στην τιμολόγηση των δανείων της η Τρ. Πειραιώς - Πώς θα βγαίνουν τα επιτόκια
Νέο μοντέλο τιμολόγησης στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια υιοθετεί η Τράπεζα Πειραιώς, προσφέροντας προσωποποιημένα επιτόκια στους πελάτες της.

Το νέο μοντέλο αναγνωρίζει ότι κάθε πελάτης είναι διαφορετικός και λαμβάνει υπόψιν για τον καθορισμό του επιτοκίου παραμέτρους πιστωτικής συμπεριφοράς του πελάτη καθώς και παράγοντες διαμόρφωσης του κόστους.

Προσωπικά επιτόκια

Ως αποτέλεσμα, ο νέος τρόπος τιμολόγησης είναι απόλυτα προσωποποιημένος, ενώ παράλληλα δίνει στον πελάτη την δυνατότητα να διαμορφώσει το επιτόκιο δανεισμού και κατ’ επέκταση το ποσό της δόσης που θα πληρώνει.

Ενδεικτικό παράδειγμα του νέου μοντέλου λειτουργίας αποτελεί το καταναλωτικό δάνειο e-loan, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά μέσω του e-banking και στο οποίο το επιτόκιο διαμορφώνεται μεταξύ 12% - 16%, ανάλογα με τις επιλογές του αιτούντα.

Παράλληλα, η Τράπεζα θα εφαρμόσει, πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες χορήγησης καταναλωτικών δανείων και μικρών επιχειρηματικών δανείων μέσω του δικτύου των καταστημάτων της.

Γρήγορες εκταμιεύσεις

Συγκεκριμένα, θα υιοθετήσει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία για την αξιολόγηση των πιστωτικών κινδύνων, υπογραφή των συμβατικών εντύπων με χρήση ψηφιακών πρωτοκόλλων και εκταμιεύοντας αυτόματα το δάνειο.

Τέλος, σκοπεύει να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων που διαθέτει online, προσφέροντας χορηγήσεις χωρίς να χρειάζεται ο πελάτης να επισκεφθεί κάποιο κατάστημα.

Στο δάνειο e-loan για παράδειγμα, ο πελάτης ολοκληρώνει τη διαδικασία μέσα σε 10 λεπτά το πολύ και ξέρει αν το δάνειό του εγκρίθηκε ή όχι.