A- A+
Φωτιά η τιμή της βενζίνης - Πώς να τη μειώσετε με την κάρτα σας ενόψει Πάσχα
Μεγάλη άνοδο έχει σημειώσει η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα μετά την ενίσχυση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθιστώντας ακριβότερες τις μετακινήσεις κατά την Πασχαλινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία η μέση τιμή της αμόλυβδης σε όλη την Ελλάδα φτάνει στα επίπεδα των 1,65 ευρώ το λίτρο, υψηλότερα κατά 10% ή 0,16 ευρώ από την αρχή του χρόνου.

Αντίστοιχα η τιμή του πετρελαίου κίνησης διαμορφώνεται στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,34 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης 4,5% σε περίπου 4 μήνες.

Μειώστε το κόστος με κάρτα

Οι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών των τραπεζών μπορούν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές τους για να μειώσουν το κόστος των μετακινήσεών τους.

Συγκεκριμένα, επιλέγοντας συνεργαζόμενα πρατήρια κερδίζουν ευρώ ή πόντους, που μπορούν να εξαργυρώσουν σε επόμενες αγορές πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Με τον τρόπο αυτό, γεμίζοντας το ρεζερβουάρ τους και πληρώνοντας με κάρτα κερδίζουν δωρεάν ψώνια, μειώνοντας έτσι τον προϋπολογισμό τους.

Όλες οι προσφορές

Ειδικά για την περίοδο του Πάσχα, οι τράπεζες έχουν ενεργοποιήσει ειδικές προσφορές που αυξάνουν τη συνολική επιβράβευση.

Αναλυτικότερα, το όφελος ανέρχεται ανάλογα με το πρόγραμμα στα ακόλουθα επίπεδα:

  • Alpha Bank - Bonus

Κερδίζετε ανάλογα με την κάρτα σας 8 ή 16 πόντους ανά ευρώ αγορών σε συνεργαζόμενα πρατήρια BP. Οι πόντοι αυτοί είναι διπλάσιοι σε σχέση με το κανονικό και η προσφορά θα ισχύει έως 10/5.

Οι πόντοι αυτοί αντιστοιχούν σε όφελος 1,6% και 3,2% επί της αξίας κάθε συναλλαγή.

Επιπλέον, μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους που έχετε ήδη συλλέξει και να κερδίσετε τον ΦΠΑ 24% ως εξής:


  • Eurobank - Επιστροφή

Επιλέγοντας ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια καυσίμων κερδίζετε ευρώ Επιστροφής, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε σε επόμενες αγορές σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος επιβράβευσης, πληρώνοντας λιγότερο ή και καθόλου.

Το όφελος ανέρχεται σε1% στα ακόλουθα πρατήρια καυσίμων:

Στα παραπάνω πρατήρια μπορείτε να εξαργυρώσετε τα ευρώ που έχετε ήδη συγκεντρώσει.


  • Εθνική Τράπεζα - Go4more

Κερδίζετε go4more πόντους για κάθε 1 ευρώ αγορών που πραγματοποιείται σε επιλεγμένα πρατήρια. Στη συνέχεια μπορείτε να τα εξαργυρώσετε σε αγορές σε επιλεγμένους συνεργάτες.

Το όφελος ανέρχεται στα ακόλουθα επίπεδα:

  • ελίν - 12 πόντοι ανά 1 ευρώ αγορών έως 27/4 με όλες τις κάρτες- Όφελος 3% - Συνεργαζόμενα πρατήρια
  • Shell - 8 πόντοι ανά 1 ευρώ αγορών με πιστωτική και 4 πόντοι ανά 1 ευρώ με χρεωστική - Όφελος 2% και 1% αντίστοιχα - Συνεργαζόμενα πρατήρια
  • ΕΚΟ - 8 πόντοι ανά 1 ευρώ αγορών με πιστωτική και 4 πόντοι ανά 1 ευρώ με χρεωστική - Όφελος 2% και 1% αντίστοιχα - Συνεργαζόμενα πρατήρια
  • Aegean Oil - 8 πόντοι ανά 1 ευρώ αγορών με πιστωτική και 4 πόντοι ανά 1 ευρώ με χρεωστική - Όφελος 2% και 1% αντίστοιχα - Συνεργαζόμενα πρατήρια

Επιπλέον, μπορείτε να εξαργυρώσετε τους πόντους που έχετε ήδη συλλέξει, κερδίζοντας 2,50 ευρώ ανά 1.000 πόντους στα παραπάνω πρατήρια.


  • Τράπεζα Πειραιώς - yellow

Κερδίζετε 10 yellows ανά 1 ευρώ αγορών με πιστωτική κάρτα και 5 yellows ανά 1 ευρώ αγορών στα συνεργαζόμενα πρατήρια Shell.

Το όφελος αντιστοιχεί σε 2% και 1% αντίστοιχα.

Τα yellows μπορούν να εξαργυρωθούν σε όλους τους συνεργάτες του προγράμματος με όφελος 2 ευρώ ανά 1.000 yellows.

Επιπλέον μπορείτε να εξαργυρώσετε τα yellows που έχετε ήδη συλλέξει για αγορά καυσίμων με έκπτωση ή δωρεάν.