A- A+
Από την 1η Μαϊου το νέο ωράριο των τραπεζικών καταστημάτων - Ανοιχτά έως τις 14:00
Μισή ώρα νωρίτερα από Δευτέρα έως και Πέμπτη θα κλείνουν από τον ερχόμενο Μάιο τα τραπεζικά καταστήματα, μετά την πρόσφατη συμφωνία της ΟΤΟΕ με τις διοικήσεις των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, το ωράριο των συναλλαγών θα μειωθεί κατά 30 λεπτά από τη Δευτέρα και την Πέμπτη και πλέον θα είναι σταθερό από τις 8:00 έως τις 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.

Καταργούν γκισέ

Πρόκειται για μία απόφαση που συνάδει με τη στρατηγική των τραπεζών για ψηφιοποίηση των τραπεζικών συναλλαγών, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης του γκισέ στο πανελλαδικό τους δίκτυο.

Ήδη οι τράπεζες έχουν προχωρήσει στην κατάργηση εκατοντάδων Ταμείων, στρέφοντας τους πελάτες τους στα εναλλακτικά δίκτυα, τόσο εντός των καταστημάτων, όσο και online.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όλα τα καταστήματα θα λειτουργούν με αυτό το ωράριο.

Τόσο οι μονάδες διευρυμένου ωραρίου, όσο και τα νέου τύπου καταστήματα χωρίς το παραδοσιακό Ταμείο, θα μένουν ανοιχτά τόσο τα απογεύματα, όσο και τα Σάββαρα για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Μάλιστα, τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη τριετία, το 1/3 των καταστημάτων που θα λειτουργούν θα είναι νέου τύπου.