A- A+
Alpha Bank: Επιχειρηματικά δάνεια με επιδότηση 40% στο επιτόκιο από το ΕΤΕΑΝ
Σε συμφωνία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.) για προνομιακή χρηματοδότηση σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ήλθε η Alpha Bank.

Ο λόγος γίνεται για τη δράση «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση -ΤΕΠΙΧ ΙΙ», η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας να εξασφαλίσουν ότι το 40% του δανείου θα παρέχεται άτοκο από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Η υποβολή αιτημάτων δανειοδότησης από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις γίνεται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://www.ependyseis.gr/mis.

Οι όροι του προγράμματος

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της ∆ράσεως, θα διαθέσει τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα επιχειρηματικά και επενδυτικά σχέδια επιλέξιμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους, ως κατωτέρω:

- Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 40%, λόγω της άτοκης συμμετοχής του ΤΕΠΙΧ ΙΙ σε ποσοστό 40% εκάστης χρηματοδοτήσεως.

- Εισφορά του Ν.128/75 μειωμένη αντιστοίχως σε ποσοστό 40% επί εκάστης χρηματοδοτήσεως.

- Υψηλό ποσό χρηματοδοτήσεως, έως 1.5 εκατ. ευρώ για επενδυτικά δάνεια έως και 500.000 ευρώ για κεφάλαια κινήσεως ειδικού σκοπού

- Ευελιξία αποπληρωμής, ανάλογα με το συναλλακτικό κύκλωμα κάθε επιχειρήσεως.

Επιπλέον μακροπρόθεσμο δάνειο

Επιπλέον, επιχειρήσεις με επενδυτικό σχέδιο στο πλαίσιο των ∆ράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, δύνανται, υπό προϋποθέσεις, να χρηματοδοτηθούν για το μέρος της Ιδιωτικής Συμμετοχής του Έργου, με μακροπρόθεσμο δάνειο μέσω της ∆ράσεως «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση -TΕΠΙΧ ΙΙ».

Τα ανωτέρω δάνεια προβλέπεται να χορηγηθούν έως την 31.10.2023 και εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένταξη στη ∆ράση “Επιχειρηματική Χρηματοδότηση-ΤΕΠΙΧ ΙΙ”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Τραπέζης www.alpha.gr και να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank.

Τι προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς

Σημειώνεται ότι στη δράση συμμετέχει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, παρέχει στους πελάτες της την κατάλληλη καθοδήγηση, μέσω του δικτύου καταστημάτων της, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει την μοναδική διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για όλα τα προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, το www.360funding.gr.

Για την υποβολή των αιτημάτων αλλά και για την παροχή επιπλέον διευκρινίσεων για το πρόγραμμα, παρέχεται ενημέρωση στο 18 28 38 και μέσω της ιστοσελίδας www.piraeusbank.gr.