A- A+
Ασφάλιση κατοικίας από 0,85 ευρώ το τ.μ. ετησίως - Online σύγκριση ασφαλίστρων
Κάθε χρόνο περίπου 3.000 σπίτια πλημμυρίζουν και πάνω από 6.000 παθαίνουν ζημιές από φωτιά στη χώρα, ενώ η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση σε σεισμικότητα παγκοσμίως.

Παρ' όλα αυτά, λιγότερο από το 10% των κατοικιών είναι ασφαλισμένα. Το κόστος όμως ασφάλισης του σπιτιού σου δεν είναι αυτό που νομίζεις. Είναι πολύ χαμηλότερο και ξεκινά από τα 0,85 ευρώ το τ.μ. το χρόνο.

Δηλαδή για ένα σπίτι 120 τ.μ. το κόστος ασφάλισης μπορεί να ξεκινά από τα 102 ευρώ το χρόνο.

Γιατί να ασφαλιστείτε

Τα προγράμματα που διατίθενται στην ελληνική αγορά σας καλύπτουν από τους κινδύνους της πυρκαγιάς, του σεισμού και της πλημμύρας.

Ωστόσο, υπάρχουν και 26 επιπλέον καλύψεις, τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε.

Οι λόγοι ασφάλισης κατοικίας στην χώρα μας είναι οι εξής:

  • H Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με υψηλή σεισμικότητα
  • Η Ελλάδα έχει μεγάλο αριθμό πυρκαγιών (& εμπρησμών) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες
  • Η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης
  • Σε πολλές περιπτώσεις, η ασφάλεια κατοικίας έχει αποκτηθεί με στεγαστικό δάνειο. Η συγκεκριμένη ασφάλεια ονομάζεται ασφάλεια ενυπόθηκης κατοικίας
  • Οι καταστροφές από πλημμύρες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής
  • Η κρίση καθιστά την ασφάλιση κατοικίας περισσότερο αναγκαία, γιατί σε περίπτωση ζημιάς, οι ιδιοκτήτες δεν έχουν τους πόρους να την αποκαταστήσουν με δικά τους κεφάλαια, αλλά ούτε και τη δυνατότητα δανειοδότησης

Τι γίνεται με τα στεγαστικά

Η ασφάλεια ενυπόθηκου δανείου είναι υποχρεωτική όταν το ακίνητο έχει αγοραστεί μέσω δανείου και πολλές φορές υπάρχει σύγχυση στο αν την συγκεκριμένη ασφάλεια πρέπει να την εκδώσει η Τράπεζα που χορήγησε το δάνειο.

Συγκεκριμένα, έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε ελεύθερα ασφαλιστική εταιρεία ή ασφαλιστικό σύμβουλο αρκεί το ασφαλιστήριο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη δανειακή σας σύμβαση.

Αν είχατε στο παρελθόν ασφαλίσει το ακίνητό σας μέσω του ενυπόθηκου δανειστή, έχετε το δικαίωμα - στην ανανέωση του συμβολαίου - να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία.

Φροντίστε όμως να προσκομίσετε το νέο ασφαλιστήριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν ώστε να μην έχουν τραβήξει τα χρήματα του ασφαλίστρου από τον τραπεζικό σας λογαριασμό.