A- A+
Νέο επικίνδυνο e-mail στοχεύει τους κωδικούς e-banking της Τρ. Πειραιώς - Τι να (μην) κάνετε
Τους κωδικούς για την είσοδο στη winbank, την υπηρεσία e-banking της Τράπεζας Πειραιώς στοχεύει το νέο e-mail που έχει σταλεί τις τελευταίες ώρες σε χιλιάδες λογαριασμούς.

Με το νέο κόλπο οι επιτήδειοι ενημερώνουν τον παραλήπτη του e-mail πως έχει κινήσει τη διαδικασία πληρωμής του ποσού των 600,00 ευρώ στην υπηρεσία της τράπεζας Λεφτά στο Λεπτό.

Στόχος του είναι να τον τρομοκρατήσει, ώστε κατευθείαν να πατήσει πάνω στο σύνδεσμο που περιέχεται στο e-mail για να δει τι συμβαίνει.

Η μορφή του e-mail έχει ως εξής:

Tι θα συμβεί αν...

Εάν ο παραλήπτης του e-mail κάνει το λάθος να πατήσει στο link, μεταφέρεται σε ιστοσελίδα που προσομοιάζει με τον ιστότοπο της τράπεζά του, και ό,τι εισάγει εκεί έρχεται σε γνώση των απατεώνων.

Δηλαδή αν πληκτρολογήσει τα στοιχεία εισόδου, θα έλθουν σε γνώση τους, όπως και οι κωδικοί μίας χρήσης που θα του ζητηθεί να εισάγει.

Την ίδια ώρα οι ηλεκτρονικοί ...ληστές αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό του και μπορούν να κάνουν μεταφορές ποσών οπουδήποτε, βάση των capital controls που ισχύουν.

Τι να μην κάνετε

Εφόσον λάβατε το παραπάνω e-mail θα πρέπει να το διαγράψετε άμεσα και να αποφύγετε να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο παραπομπής που περιέχει.

Εάν το κάνετε και πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τους κωδικούς σας, τότε αυτοί θα έλθουν σε πλήρη γνώση των αποστολέων του μηνύματος.

H τράπεζάς σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail).

Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζά σας.