A- A+
Τρ. Πειραιώς: Κερδίστε 1,80% με άνοδο του ευρώ
Απόδοση 1,80% χωρίς ρίσκο για το αρχικό τους κεφάλαιο, μπορούν να κερδίσουν όσοι επιλέξουν τη νέα κατάθεση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου και ελάχιστης απόδοσης, διάρκειας 6 μηνών, με την ονομασία EUR/USD ONE TOUCH, το οποίο θα είναι διαθέσιμο έως και την Παρασκευή 21/12 από τα καταστήματα της Τρ. Πειραιώς.

Το στοίχημα

Με τη συγκεκριμένη έκδοση, ο καταθέτης θα λάβει στη λήξη απόδοση τουλάχιστον 0,30%, όσο θα έπαιρνε περίπου και από μία προθεσμιακή κατάθεση.

Εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του 6μήνου ενισχυθεί πάνω από 0,063, θα κερδίσει επιπλέον 1,50%.

Σημειώνεται πως δεν χρειάζεται η ισοτιμία να παραμείνει πάνω από αυτό το όριο, αλλά αρκεί να πιάσει έστω και μία στιγμή τα προαναφερθέντα επίπεδα.

Κλείδωμα απόδοσης

Δεν έχει σημασία δηλαδή εάν στη συνέχεια το ευρώ υποχωρήσει σε χαμηλότερο επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση η ετησιοποιημένη απόδοση θα διαμορφωθεί στο 1,80%.

Σήμερα η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου βρίσκεται γύρω από τα επίπεδα του 1,14.

Για να βγει λοιπόν το στοίχημα θα πρέπει το ευρώ να πιάσει έστω στιγμιαία το 1,204, να καταγράψει δηλαδή άνοδο της τάξης του 5,50%.

Εγγύηση κατάθεσης

Το ελάχιστο ποσό για να τοποθετηθείτε σε αυτό το πρόγραμμα είναι τα 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται πάντως πως πρόκειται για επενδυτικό προϊόν και όχι για προθεσμιακή κατάθεση, που είναι εγγυημένο από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε περίπτωση αδυναμίας της τράπεζας να αποπληρώσει τον επενδυτή, η προστασία από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων διαμορφώνεται στις 30.000 ευρώ ανά δικαιούχο κι όχι στις 100.000 ευρώ, όπως ισχύει με τις κλασικές καταθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε το προϊόν θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα από τα καταστήματα της Τρ. Πειραιώς.