A- A+
Αποταμιευτικοί λογαριασμοί για παιδιά με προνομιακά επιτόκια και έξτρα επιβράβευση
Νέα προγράμματα αποταμίευσης που εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της αποταμίευσης, έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες για τους πελάτες τους.

Το άνοιγμά τους είναι πολύ απλό, καθώς το ελάχιστο ποσό στις περισσότερες περιπτώσεις για να ξεκινήσει η αποταμίευση είναι τα 50 ευρώ.

Δικαιούχοι των λογαριασμών είναι παιδιά και έφηβοι έως 17 ετών. Ως εκ τούτου απευθύνονται σε γονείς που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κεφάλαιο για τη στιγμή της ενηλικίωσης των παιδιών τους.

Επιβράβευση αποταμίευσης

Μπορεί τα επιτόκιά τους να μην είναι και τόσο εντυπωσιακά, καθώς δεν ξεπερνούν το 0,40%, ωστόσο είναι πάνω από το μέσο όρο της αγοράς για μικρά ποσά.

Επιπλέον, οι δικαιούχοι των λογαριασμών επιβραβεύονται με τρεις τρόπους:

  • Λαμβάνουν δώρο ποσά από την τράπεζα, ανάλογα με το ποσό της αποταμίευσης ή τις δαπάνες με κάρτα του γονέα
  • Εξασφαλίζουν επιβράβευση σε είδος μέσω του προγραμμάτων ανταμοιβής καρτών
  • Συμμετοχή σε κληρώσεις, με έπαθλα που μπορεί να φτάσουν έως και τις 500.000 ευρώ

Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύεται η συνέπεια στην αποταμίευση και το ύψος του λογαριασμού μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με άλλους τρόπους, πέραν των τόκων που καταβάλλονται μία ή δύο φορές το χρόνο.

Τα διαθέσιμα προϊόντα

Αυτήν τη στιγμή τρεις συστημικοί όμιλοι διαθέτουν ειδικά προγράμματα αποταμίευσης για παιδιά.

Πρόκειται για τα εξής προϊόντα:

  • Alpha Bank - Alpha 1|2|3

Ο λογαριασμός λειτουργεί ως “κουμπαράς” με προνομιακό κλιμακούμενο επιτόκιο και διατίθεται σε γονείς και κηδεμόνες, συγγενείς ή τρίτους.

Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος χωρίς ελάχιστο απαιτούμενο ποσό και χωρίς έξοδα διαχειρίσεως.

Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα για ανάληψη χρημάτων, από το Ταμείο οποιουδήποτε Καταστήματος της Alpha Bank.

Το επιτόκιο ανέρχεται σε 0,75% για μέσα υπόλοιπα άνω των 5.000 ευρώ, σε 0,25% για ποσά από 500 έως 5.000 ευρώ και σε 0,15% για μικρότερα ποσά.

Δώρα επιβράβευσης: Η τράπεζα προσφέρει δώρο καλωσορίσματος για το παιδί με το άνοιγμα του λογαριασμού, ενώ όμορφα δώρα που επιβραβεύουν την αποταμιευτική προσπάθεια του παιδιού σας κατά τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του λογαριασμού.

Επιπλέον, προσφέρεται κάρτα μέλους για το παιδί, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.


  • Eurobank Μεγαλώνω TT

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός μαθαίνει στο παιδί σας να αποταμιεύει. Του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε κληρώσεις για να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τις αποταμιεύσεις του.

Ανοίγει με 50 ευρώ αρχικό ποσό, ενώ μοναδικός δικαιούχος του είναι το παιδί. Από εκεί και πέρα αποταμιεύετε όσα μπορείτε.

Το επιτόκιο ανέρχεται σε 0,40%, ενώ ο εκτοκισμός γίνεται κάθε 6 μήνες, Ιούνιο και Δεκέμβριο.

Συμμετοχή σε κληρώσεις: Όταν ανοίγετε λογαριασμό Μεγαλώνω ΤΤ, λαμβάνετε χειρόγραφη κάρτα μέλους για το παιδί σας. Η κάρτα γράφει το ονοματεπώνυμό του και έναν μοναδικό κωδικό αριθμό.

Με τον κωδικό αριθμό της κάρτας του το παιδί σας συμμετέχει αυτόματα στις κληρώσεις του Λαϊκού Λαχείου της τελευταίας εβδομάδας του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου, μέχρι να γίνει 18 ετών.

Νικητής στην κλήρωση είναι το παιδί σας όταν τα 4 τελευταία ψηφία του κωδικού αριθμού της κάρτας του είναι κοινά με τα 4 τελευταία ψηφία του πρώτου αριθμού του Λαϊκού Λαχείου.

Το έπαθλο είναι το ποσό που αντιστοιχεί στο 100% του υπολοίπου του λογαριασμού κατά την ημερομηνία της κλήρωσης, με ανώτατο όριο το ποσό των 50.000 ευρώ.

Επίσης συμμετέχει στην κλήρωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Το ποσό του δώρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης που γιορτάζεται στις 31/10, θα ανέρχεται στο 200% του υπολοίπου του λογαριασμού του, με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ.


  • Εθνική Τράπεζα - Εθνική Παίδων

Ο καταθετικός λογαριασμός του προγράμματος Εθνική Παίδων σχεδιάστηκε για να σας προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κεφαλαίου που θα καλύψει τις μελλοντικές ανάγκες του παιδιού και συνοδεύεται από μια σειρά ευέλικτων όρων διαχείρισης και προνομίων.

Το επιτόκιο ανέρχεται σε 0,02% για ποσά έως 10.000 ευρώ και σε 0,05% για μεγαλύτερα ποσά.

Το ελάχιστο όριο αρχικής κατάθεσης είναι τα 50 ευρώ και από εκεί και πέρα μπορείτε να καταθέτετε όσα χρήματα θέλετε.

Οι τόκοι καταβάλλονται ανά εξάμηνο, Ιούνιο και Δεκέμβριο.

Πρόγραμμα επιβράβευσης: Σας δίνεται δώρο ποσό ίσο με το 20% επί του μέσου μηνιαίου ποσού κατάθεσης (σύνολο καταθέσεων έτους / 12) και μέχρι 200 ευρώ ετησίως κατ’ ανώτατο όριο, υπό τις εξής προϋποθέσεις, ανά ημερολογιακό έτος:

  • Nα πραγματοποιείτε τουλάχιστον μία κατάθεση στο λογαριασμό κάθε μήνα, ανεξαρτήτως ποσού
  • Nα μην πραγματοποιήσετε καμία ανάληψη

Ο υπολογισμός και η πίστωση του σχετικού ποσού της επιβράβευσης θα γίνεται την πρώτη εργάσιμη ημέρα του επόμενου έτους.

Αν την 31/12 δεν συμπληρώνεται πλήρες έτος από την ημερομηνία ανοίγματος του λογαριασμού Εθνική Παίδων ή αν τυχόν ο λογαριασμός λήξει πριν την 31/12, οι υπολογισμοί καθώς και το ανώτατο ποσό επιδότησης θα προσαρμόζονται ανάλογα με το χρονικό διάστημα τήρησης του λογαριασμού.

Πρόγραμμα Επιστροφής: Εάν είστε ήδη κάτοχος ή αποκτήσετε τώρα πιστωτική κάρτα Mastercard, VISA ή gold Mastercard και ταυτόχρονα είστε ένας από τους συνδικαιούχους – γονείς του καταθετικού λογαριασμού, μπορείτε να συνδέσετε την κάρτα με το λογαριασμό.

Για κάθε συναλλαγή αγοράς που κάνετε, η Εθνική Τράπεζα θα σας επιστρέφει το 1% της αξίας της συναλλαγής σας (με μέγιστο ποσό τα 400 ευρώ ετησίως) στον καταθετικό λογαριασμό του παιδιού σας, ως επιβράβευση για τη χρήση της πιστωτικής σας κάρτας, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

• Ο καταθετικός λογαριασμός Εθνική Παίδων να είναι ενεργός
• Η πιστωτική σας κάρτα να είναι σε ισχύ και ο λογαριασμός της κάρτας να είναι ενήμερος και να έχει υπάρξει ενήμερος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, η πιστωτική κάρτα διατίθεται με δωρεάν συνδρομή για όλη τη διάρκεια τήρησης του λογαριασμού Εθνική Παίδων.


  • Τράπεζα Πειραιώς - yellowkid

Ο λογαριασμός προσφέρει ελκυστικό επιτόκιο για τις αποταμιεύσεις του παιδιού, επιβραβεύει με yellows τη συστηματική αποταμίευση μέσω πάγιας εντολής, και χαρίζει τα πιο… yellow δώρα καλωσορίσματος στο παιδί.

Η απόδοση των τόκων γίνεται 1 φορά τον χρόνο, ενώ το επιτόκιο ανέρχεται σε 0,30%, εάν δεν πραγματοποιήσετε πάνω από 12 αναλήψεις στη διάρκεια του χρόνου (0,01% σε αυτήν την περίπτωση).

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης για το άνοιγμα του λογαριασμού είναι τα 50 ευρώ.

Πρόγραμμα επιβράβευσης: Σας επιβραβεύει μέσω του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow για τη συστηματική σας αποταμίευση μέσω πάγιας εντολής και καλωσορίζει τους μικρούς φίλους με τα πιο yellow δώρα.

Συγκεκριμένα, προσφέρει:

• κάθε χρόνο, yellows διπλάσια του συνολικού ποσού της ετήσιας αποταμίευσης μέσω της πάγιας εντολής, με ελάχιστο τα 500 yellows

Για την απόδοση των yellows επιβράβευσης χρειάζεται να έχουν πραγματοποιηθεί στον yellowkid 12 μεταφορές ποσού μέσω της πάγιας εντολής ετησίως.

Τα yellows υπολογίζονται και αποδίδονται κατά την επέτειο ημερομηνία ανοίγματος του λογαριασμού και είναι διαθέσιμα προς εξαργύρωση την επόμενη εργάσιμη ημέρα (σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιβράβευσης yellow).

* τα δώρα καλωσορίσματος παραδίδονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων