A- A+
Την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιόρτασε το ΤΤ
Προσαρμόζοντας το ουσιαστικό νόημα της αποταμίευσης στις απαιτήσεις των καιρών, η Τράπεζα που καθιέρωσε το θεσμό και έβαλε τον κουμπαρά στη ζωή των Ελλήνων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου).

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι φέτος, σε μια δύσκολη – οικονομικά - περίοδο για τη χώρα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επέλεξε να καλλιεργήσει την «κουλτούρα της αποταμίευσης» κυρίως στη νέα γενιά, τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Οι Διευθυντές καταστημάτων του ΤΤ μπήκαν στα σχολεία όλης της χώρας και σε συνεργασία με τους δασκάλους μίλησαν στα παιδιά για την αποταμίευση, έκαναν διάλογο μαζί τους και τα παρότρυναν να προβληματιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διαδραστικό παιχνίδι.

Παράλληλα, τους μοίρασαν κουμπαράδες καθώς και τα παραμύθια «H Τσεπούλα και ο κουμπαράκος» και «Μαθαίνω και Αποταμιεύω», επιμελημένα από το ΤΤ.

Επίσκεψη προέδρου ΤΤ σε σχολείο

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέων Παπαδόπουλος επισκέφθηκε το 74ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Πλάκα, όπου συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές, μοιράζοντας τους τα δώρα του εορτασμού.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Σήμερα, απαντούμε σε όλους όσους θεωρούν ότι η αποταμίευση είναι ανέφικτη στους καιρούς που διανύουμε.

Η αλήθεια είναι ότι η ανάγκη για αποταμίευση προβάλλει επιτακτικότερη από ποτέ.

Στο φετινό εορτασμό θέλουμε να ξαναθυμίσουμε σε όλους ότι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα χρήματα μας καθρεφτίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ίδια τη ζωή μας.

Τέτοιου είδους μηνύματα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργηθούν κυρίως τη νέα γενιά, τους μαθητές Δημοτικών, που σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία πλάθουν τα ιδανικά της ζωής τους».