A- A+
Επιστροφή τόκων στους συνεπείς δανειολήπτες από το ΤΠΔ - Μείωση κόστους 1%
Στην επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών που αποπληρώνουν κανονικά το στεγαστικό τους δάνειο, προχωρά το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το μέτρο της επιβράβευσης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017 και προβλέπει την επιστροφή τόκων λόγω μείωσης του επιτοκίου των στεγαστικών δανείων των συνεπών δανειοληπτών σε ποσοστό 1% μεσοσταθμικά επί του άληκτου κεφαλαίου αυτών σε ετήσια βάση.

Το μέτρο θα επαναλαμβάνεται ανά εξάμηνο. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε από τις 3 Δεκεμβρίου ο νέος κύκλος επιβράβευσης.

80.000 οι δικαιούχοι

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή σε περίπου 80.000 συνεπείς δανειολήπτες - υπόχρεους πάσης φύσεως δανείων στεγαστικού τομέα, τιτλοποιημένων και μη, του αναλογούντος της επιβράβευσης ποσού για το α΄ εξάμηνο του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δανειολήπτες του Ταμείου, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια ένταξης στον ορισμό του "συνεπούς δανειολήπτη" και δεν έχουν μέχρι σήμερα γνωστοποιήσει τον IBAN αριθμού λογαριασμού τους, ατομικού ή κοινού, που τηρούν σε Τραπεζικό Ίδρυμα της χώρας, θα πρέπει να προβούν άμεσα στη γνωστοποίηση αυτού μέσω του συνδέσμου "e-Services/Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες" της ιστοσελίδας του Ταμείου (www.tpd.gr).

Η διαδικασία απόδοσης του ποσού της επιβράβευσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των ως άνω δικαιούχων θα γίνεται κατά στάδια και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ελέγχων.

Τι κάνουν οι συστημικοί όμιλοι

Μέχρι στιγμής μόνον η Τράπεζα Πειραιώς έχει ξεκινήσει πρόγραμμα για την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών της.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα αποδίδει 1 yellow για κάθε 1 ευρώ ποσού δόσης Καταναλωτικού ή / και Στεγαστικού Δανείου με μέγιστο τα 2.000 yellows ανά δάνειο.

Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 2.000 ευρώ δόσεων που πληρώνει ο δανειολήπτης στην τράπεζα, θα κερδίζει 2,5 ευρώ έκπτωση για αγορές σε συνεργάτες του προγράμματος.

Επιπλέον, καθημερινά 1 τυχερός θα κερδίζει με κλήρωση το ποσό της δόσης του σε yellows.

Όροι και προϋποθέσεις

Οι προϋποθέσεις για να πάρετε τα yellows είναι οι εξής:

Η καταβολή του συνόλου της δόσης του δανείου κατά την ημερομηνία, που έχει συμφωνηθεί με την Τράπεζα και η μη ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δάνειο (π.χ. από ασφάλιστρα, έξοδα κτλ.)

Στον υπολογισμό των yellows δεν λαμβάνονται υπόψη καταβολές που αφορούν σε ασφάλιστρα, έξοδα, συνδρομές.

Στα Ανοικτά δάνεια, για τον υπολογισμό των yellows θα λαμβάνεται υπόψη το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη καταβολή, όπως αυτή έχει συμφωνηθεί.

Στην κλήρωση για τον 1 τυχερό που κερδίζει το ποσό της δόσης του, το ανώτερο όριο των yellows που μπορεί να αποδοθεί είναι 300.000 ημερησίως ανά νικητή.