A- A+
Τρ. Πειραιώς: Online εμπορικά εμβάσματα ως €50.000 στο εξωτερικό
Τη δυνατότητα εκτέλεσης εμπορικών εμβασμάτων έως και 50.000 ευρώ, στο πλαίσιο των capital controls, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα, δίνει πλέον η Τράπεζα Πειραιώς μέσω της winbank.

Η υπηρεσία αφορά στις πληρωμές στο εξωτερικό σε ευρώ και ξένο νόμισμα, ύψους έως 50.000 ευρώ ανά συναλλαγή, για τις οποίες απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών και έγκριση, βάσει των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί στο πλαίσιο των Capital Controls.

Πώς καταχωρείται το αίτημα

Για τη χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής winbank web banking:

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής σας ακολουθείτε τη σχετική διαδικασία :

  1. Συνδέεστε στο winbank web banking, με τους κωδικούς εισόδου σας User ID και PIN
  2. Μεταβαίνετε στο μενού > ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ / Εμπορικό Έμβασμα και συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία
  3. Επιλέγετε το λογαριασμό χρέωσης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε για το ποσό της συναλλαγής και των εξόδων.
  4. Μετά την καταχώρηση των στοιχείων του εμβάσματος, επισυνάπτετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έγκριση της συναλλαγής, καθώς και την Υπεύθυνη Δήλωση (σε συμπιεσμένο αρχείο), από την επιλογή «Επιλογή Αρχείου».
  5. Τέλος, εισάγετε τον κωδικό Extra PIN που θα σας αποσταλεί στο κινητό σας ή θα βρείτε στο extraPIN generator που έχετε προμηθευτεί από την Τράπεζα.

Ενημέρωση

Σε περίπτωση εσφαλμένης ή ελλιπούς καταχώρησης ή / και επισύναψης, θα λάβετε ειδοποίηση μέσω e-mail / notification στη winbank.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ενημερωθείτε μεταβαίνοντας στο μενού > ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ > Διαχείριση Πληρωμών / Μεταφορών

Με την καταχώρηση της αίτησής σας, η συναλλαγή στη winbank εμφανίζεται σε κατάσταση «Επεξεργασία».

Μετά την επεξεργασία του αιτήματός σας, η συναλλαγή σας είτε ολοκληρώνεται επιτυχώς είτε απορρίπτεται, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες της Τράπεζας και όπως αυτές ορίζονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Για την κατάσταση της συναλλαγή σας, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω winbank από το μενού > ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ > Διαχείριση Πληρωμών / Μεταφορών.