A- A+
ΤΧΣ: «Εγγυόμαστε την ασφάλεια των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες»
Ασφαλείς είναι οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τον κ. Π. Θωμόπουλο, επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που συστάθηκε για τη στήριξη των αδύναμων κεφαλαιακά ιδρυμάτων.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα, ο κ. Θωμόπουλος τόνισε ότι «οι καταθέσεις που διατηρούνται στις ελληνικές τράπεζες δεν βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς το ΤΧΣ είναι έτοιμο να επανακεφαλαιοποιήσει όσες επηρεαστούν από την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της χώρας».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «τα κεφάλαια που θα διοχετευθούν μέσω του ΤΧΣ στις τράπεζες, θα πρέπει να κάνουν τους καταθέτες να νιώθουν ασφαλείς», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό θα πρέπει να διώξει το φόβο που επικρατεί σήμερα σχετικά με τις καταθέσεις».

Οι δηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους την Τετάρτη ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας της ΕΕ στην Ελλάδα κ. Horst Reichenbach.

Ο κ. Θωμόπουλος υπογράμμισε ότι «η παρουσία του Reichenbach εδώ αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλή λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η λύση για το χρέος».