A- A+
Δύο νέα «πράσινα» αμοιβαία κεφάλαια από την HSBC
Στη διάθεση δύο νέων αμοιβαίων κεφαλαίων στην ελληνική αγορά, τα οποία θωρακίζουν το χαρτοφυλάκιο των επενδυτών απέναντι στο ρίσκο της κλιματικής αλλαγής, προχωρά η HSBC.

Όσο η τάση για ενίσχυση των «περιβαλλοντικών» επενδύσεων συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις επηρεάζονται είτε άμεσα από την κλιματική αλλαγή είτε έμμεσα εξαιτίας των κανονιστικών αλλαγών, οι επενδυτές συνειδητοποιούν τη σημασία της ενσωμάτωσης των αρχών των «βιώσιμων» επενδύσεων στο χαρτοφυλάκιό τους.

Μείωση κινδύνου

Σε αυτό το πλαίσιο, τα νέα αμοιβαία κεφάλαια αποσκοπούν να περιορίσουν τον κίνδυνο που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.

Χάρη στα αξιόπιστα και σύνθετα δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια έχουν χαμηλότερo ενεργειακό αποτύπωμα από τα αντίστοιχα αμοιβαία κεφάλαια αναφοράς.

Είναι σχεδιασμένα ώστε να περιορίζουν την έκθεση σε επιχειρήσεις με υψηλές εκπομπές άνθρακα, να μειώνουν σημαντικά τους χρηματο-οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και να προετοιμάσουν το χαρτοφυλάκιο για τις μελλοντικές τάσεις, καθώς κινούμαστε προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα:

  • Το μετοχικό αμοιβαίο κεφάλαιο HSBC GIF Global Lower Carbon Equity Fund επενδύει πρωτίστως σε παγκόσμιες μετοχές αναπτυγμένων αγορών.

Προκειμένου να περιοριστεί η έκθεση σε μετοχές επιχειρήσεων με υψηλές εκπομπές άνθρακα, το ενεργειακό αποτύπωμα κάθε χαρτοφυλακίου αξιολογείται πριν την αγορά και στη συνέχεια σε τακτική βάση.

  • Το ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο HSBC GIF Global Lower Carbon Bond Fund επενδύει κυρίως σε εταιρικά ομόλογα υψηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης εκδοθέντα σε Δολάριο ΗΠΑ, Ευρώ και Λίρα Αγγλίας, με ευκαιριακή έκθεση σε «πράσινα» ομόλογα και ομόλογα υψηλής απόδοσης.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο υιοθετεί δυναμική επενδυτική προσέγγιση επιλογής τίτλων, χρησιμοποιώντας δεδομένα έντασης άνθρακα για να εξετάσει τον αντίκτυπο που έχουν μεμονωμένοι κλάδοι και εκδότες ομολόγων στις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου εντός του χαρτοφυλακίου.