A- A+
Προχωρά το σχέδιο της Alpha Bank για καταστήματα χωρίς ...γκισέ
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο μετασχηματισμός των καταστημάτων της Alpha Bank, με την κατάργηση εκατοντάδων θέσεων στα Ταμεία και την εγκατάσταση ψηφιακών γωνιών για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στέλεχος της τράπεζας την Τετάρτη, μέχρι και το τέλος του 2018 σε περίπου 110 καταστήματα θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος σχεδιασμός.

Τα αναμορφωμένα καταστήματα θα διαθέτουν λιγότερα ταμεία, 1, 2 ή 3 ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας και η πλειονότητα των συναλλαγών θα πραγματοποιείται είτε στα ΑΤΜ ή στης ψηφιακές γωνίες που εγκαθίστανται.

Οι συναλλαγές

Εκεί, οι συναλλασσόμενοι μπορούν:

- Να ενημερωθούν από ειδικό γκισέ για τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες

- Να εκτελέσουν συναλλαγές ή να ενημερωθούν μέσω των υπηρεσιών e-banking με χρήση υπολογιστή

- Να πληρώσουν υποχρεώσεις τους με μετρητά ή κάρτα στα κέντρα αυτόματων συναλλαγών ή σε εσωτερικό ΑΤΜ

Με τον τρόπο αυτό δίνεται οι δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας να ολοκληρώσουν μία συναλλαγή όχι μόνο με μετρητά, αλλά και με τη χρήση κάρτας ή μέσω e-banking.

Στη φωτό βλέπετε την ψηφιακή «γωνία» ενός από τα ανακαινισμένα καταστήματα της τράπεζας

Μείωση χρήσης ταμείου

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αποτελέσματα από τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή είναι εντυπωσιακά, καθώς μέσα σε περίπου δύο χρόνια έχουν μειωθεί κατά:

  • Κατά 70% οι καταθέσεις μετρητών
  • Κατά 60% οι αναλήψεις μετρητών
  • Κατά 80% οι πληρωμές προϊόντων Alpha Bank
  • Κατά 90% οι ενημερώσεις βιβλιαρίων

Στόχος της Alpha Bank είναι να μετασχηματίσει ακόμη 120 καταστήματα μέσα στο 2019, φτάνοντας συνολικά στα 230 καταστήματα που θα λειτουργούν με το νέο μοντέλο σε περίπου 15 μήνες από σήμερα.