A- A+
Μείωση επιτοκίων στα δάνεια τον Ιούνιο - Στο 2,97% το μέσο κόστος στα στεγαστικά
Κατά 8 μονάδες βάσης μειώθηκε το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις τον Ιούνιο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 4,38%.

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 14,38%.

Από την άλλη πλευρά, το μέσο κυμαινόμενο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας μειώθηκε κατά 105 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 8,46%.

Το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,97%.

Τα επιχειρηματικά δάνεια

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 5,24%.

Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 7,00%.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου μειώθηκε κατά 9 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 3,38%.

Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 18 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,35%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ μειώθηκε κατά 13 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,28%, ενώ για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο και διαμορφώθηκε στο 3,27%.