A- A+
Νέα app θα μειώνουν τα ασφάλιστρα ζημιών και υγείας με βάση τις κινήσεις του χρήστη
Σε νέα εποχή εισέρχεται ο ασφαλιστικός κλάδος, καθώς είναι προ των πυλών η διαμόρφωση των τιμολογίων, ανάλογα με τη συμπεριφορά του ασφαλισμένου ...στη ζωή και στο τιμόνι.

Τόσο στις ασφαλίσεις ζημιών, δηλαδή στο αυτοκίνητο, όσο και στα προγράμματα υγείας, όσοι κατεβάζουν την εφαρμογή της ασφαλιστικής τους, θα μπορούν να κερδίζουν έκπτωση στα ασφάλιστρά τους.

Συγκεκριμένα, το app θα παρακολουθεί τις κινήσεις τους, κι αν από αυτές μειώνεται ο κίνδυνος αποζημίωσης για την εταιρεία, τότε θα παρέχεται στον πελάτη έκπτωση στα ασφάλιστρα.

Η νέα τάση έχει ήδη αρχίσει να γίνεται αισθητή, με την εισαγωγή των προγραμμάτων ασφάλισης ΙΧ, τα τιμολόγια των οποίων εξαρτώνται από τα χιλιόμετρα που διανύει ο οδηγός. Όσο πιο λίγα, τόσο πιο χαμηλά τα ασφάλιστρα.

Οι νέες κινήσεις

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας πολιτικής είναι το νέο πρόγραμμα που σκοπεύει να λανσάρει άμεσα η Interamerican στον κλάδο του αυτοκινήτου, το οποίο θα συνδέει τα ασφάλιστρα με την οδηγική συμπεριφορά του ασφαλισμένου.

Συγκεκριμένα, με το Smart Drive, που θα διατίθεται μέσω της πλατφόρμας Anytime, ένα app θα χρησιμοποιείται για την καταγραφή και βαθμολόγηση της οδηγικής συμπεριφοράς του χρήστη, βάσει της οποίας θα γίνεται και η τιμολόγηση.

Η ταχύτητα, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα, η χρήση κινητού κατά την οδήγηση και οι ώρες κυκλοφορίας, είναι οι παράμετροι που χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά των οδηγών.

Οι χρήστες θα μπορούν να παρακολουθούν αυτές τις παραμέτρους αναλυτικά από το κινητό τους.

Περπατάτε; Έκπτωση

Ανάλογη λογική θα έχει και το νέο πρόγραμμα που θα λανσάρει η Eurolife ERB στην υγεία.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο ασφαλισμένος θα κατεβάζει στο κινητό του ένα app, το οποίο θα παρακολουθεί πόσο ...περπατάει.

Στο πλαίσιο αυτό, με τη συμπλήρωση συγκεκριμένου αριθμού βημάτων κάθε χρόνο, ο πελάτης θα κερδίζει έκπτωση στα ασφάλιστρα που θα πληρώνει το επόμενο έτος.

Η έκπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορεί να φτάνει έως και τα 25 ευρώ.