A- A+
Επιχειρηματικά δάνεια ως 12.500 ευρώ για τους αποκλεισμένους από τις τράπεζες
Πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους έως 12.500 ευρώ ανά περίπτωση δίνει σε ανέργους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, που είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα δίνει η Action Finance Initiative (AFI).

Η AFI παρέχει πρόσβαση σε μικροδάνεια έως 12.500 ευρώ και παράλληλα προσφέρει εκπαίδευση και υποστήριξη σε ανθρώπους που είτε θέλουν να δημιουργήσουν μια μικρή επιχείρηση, είτε έχουν μια μικρή επιχείρηση και επιθυμούν να την αναπτύξουν.

Βασική προϋπόθεση να μην έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση από άλλες πηγές.

Οι όροι δανεισμού

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος πληροί όλα τα κριτήρια προχωρεί σε αίτηση για δάνειο.

Η AFI συνεργάζεται με την Eurobank και την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα (ΠΣΤ) για αυτές τις χρηματοδοτήσεις.

Το ύψος των δανείων ανέρχεται μέχρι το ποσόν των 12.500 ευρώ και το ετήσιο επιτόκιο είναι 7,6%.

Η αποπληρωμή των δανείων γίνεται έως και σε 48 μήνες ενώ υπάρχει περίοδος χάριτος που μπορεί να φτάσει τους 6 μήνες.

Δημιουργία επιχειρηματικού πλανου

Η Action Finance Initiative (AFI) με τη βοήθεια των εθελοντών της, υποστηρίζει τον υφιστάμενο ή μελλοντικό μικρο- επιχειρηματία στη δημιουργία επιχειρηματικού πλάνου (business plan).

Παράλληλα, προσφέρει εκπαίδευση σε ότι αφορά τα οικονομικά χαρακτηριστικά της εκάστοτε επιχειρηματικής πρότασης.

Αυτό γίνεται σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις (1 προς 1) με τους εθελοντές και το προσωπικό της, για να κριθεί και να επιβεβαιωθεί η βιωσιμότητα και η κερδοφορία της επιχειρηματικής ιδέας.

Η παρουσία της AFI

H AFI δραστηριοποιείται στο νομό της Αττικής, στην Κρήτη και από τον Φεβρουάριο του 2018 έχει παρουσία και στην Βόρειο Ελλάδα μέσω της λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2014 στην Αθήνα, εκεί όπου συναντήθηκαν η ανάγκη, η αφορμή κι η ευκαιρία. Ιδρυτικοί εταίροι είναι η ActionAid Hellas κι η γαλλική οργάνωση ADIE – ηγέτιδα στη Δυτική Ευρώπη στο microfinance.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τα δανειακά χαρακτηριστικά και τη διαδικασία που ακολουθείται μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: //www.afi.org.gr/ ή την σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/ActionFinanceInitiative/ όπου συχνά αναρτώνται ιστορίες επιτυχίας και βίντεο των επωφελούμενων.

Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι:

  • Γραφείο Αθήνας Λουίζης Ριανκούρ 64, Πύργος Απόλλων, Αθήνα ΤΚ.11523 Τηλ.: +30 210 8256341, +30 210 8256323
  • Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης Καρατάσου 7, Θεσσαλονίκη ΤΚ.54626 Τηλ.: +30 2310 567424, +30 2310 567425 Email: info@afi.org.gr