A- A+
Νέο e-mail κομπίνα στοχεύει τους κωδικούς e-banking και τις καταθέσεις πελατών της Alpha Bank
Ένα νέο e-mail απάτη έχει σταλεί σε χιλιάδες ελληνικές διευθύνσεις πελατών της Alpha Bank τις τελευταίες ώρες, στοχεύοντας να τους παραπλανήσει για να υποκλέψει τους κωδικούς τους.

Το νέο e-mail που στάλθηκε ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι o λογαριασμός του έχει τεθεί σε αναμονή και τον καλεί να τον συγχρονίσει με τους πρόσθετους κωδικούς ασφαλείας.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πονηρά τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταφορά χρημάτων από το λογαριασμό σας με τη δική σας έγκριση!

Tι θα συμβεί αν...

Εάν ο παραλήπτης του μηνύματος κάνει το λάθος και πατήσει πάνω στο προτεινόμενο link, μεταφέρεται σε ιστοσελίδα που προσομοιάζει με τον ιστότοπο της τράπεζάς του, και ό,τι εισάγει εκεί έρχεται σε γνώση των απατεώνων.

Δηλαδή αν πληκτρολογήσει τα στοιχεία εισόδου, θα έλθουν σε γνώση τους, όπως και οι κωδικοί μίας χρήσης που θα του ζητηθεί να εισάγει.

Την ίδια ώρα οι ηλεκτρονικοί ...ληστές αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό του και μπορούν να κάνουν μεταφορές ποσών οπουδήποτε, βάση των capital controls που ισχύουν.

Τι να μην κάνετε

Εφόσον λάβατε το παραπάνω e-mail θα πρέπει να το διαγράψετε άμεσα και να αποφύγετε να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο παραπομπής που περιέχει.

Εάν το κάνετε και πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τους κωδικούς σας, τότε αυτοί θα έλθουν σε πλήρη γνώση των αποστολέων του μηνύματος.

H τράπεζά σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail).

Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζά σας.

Φωτό από το επίμαχο e-mail