A- A+
Ξανανοίγει η αγορά των καταθέσεων - Νέα προϊόντα δημιουργούν οι τράπεζες
Σε εμπλουτισμό των καταθετικών τους προϊόντων προχωρούν οι τράπεζες μετά την τελευταία χαλάρωση των capital controls, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους καταθέτες.

Η σημαντικότερη αλλαγή που επήλθε με την τελευταία προσαρμογή των περιορισμών, αφορά στην απελευθέρωση του ανοίγματος νέου λογαριασμού, ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη κωδικού πελάτη σε κάποια τράπεζα.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέτες μπορούν να ξεκινήσουν συνεργασία με οποιαδήποτε τράπεζα επιθυμούν, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε έως σήμερα, όπου οι επιλογές τους περιορίζονταν μόνο στα πιστωτικά ιδρύματα που διέθεταν ήδη προϊόν.

Τα νέα προγράμματα

Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει τη δημιουργία νέων καταθετικών, επενδυτικών και αποταμιευτικών προγραμμάτων.

Τα νέα προϊόντα θα προσφέρουν, υπό προϋποθέσεις, υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τα συμβατικά, δίνοντας μία εναλλακτική για τους πελάτες των τραπεζών σε μία περίοδο που τα επιτόκια έχουν πιάσει πάτο.

Για παράδειγμα η Alpha Bank δημιούργησε πρόσφατα το αποταμιευτικό πρόγραμμα «Alpha Έξυπνη Αποταμίευση», ενώ προσφέρει πλέον και προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου στους πελάτες της.

Από την άλλη πλευρά η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε καμπάνια για τα αποταμιευτικά της προγράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθούν κι άλλα προϊόντα, εναλλακτικά των προθεσμιακών καταθέσεων, τα επιτόκια των οποία θα μειωθούν κι άλλο.

Σύγκριση προϊόντων

Μπορείτε να συγκρίνετε όλα τα προϊόντα των τραπεζών, μέσω των εργαλείων του Moneyonline: