A- A+
Τελευταία ευκαιρία σε 400.000 οφειλέτες για ρύθμιση του δανείου τους πριν πουληθεί σε funds
Τελευταία πρόσκληση πριν την πώληση του δανείου τους σε funds, θα απευθύνουν το επόμενο διάστημα οι τράπεζες σε 400.000 οφειλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι ξεκίνησαν μία νέα «καμπάνια- εκστρατεία» ενημέρωσης του κοινού, προσφέροντας ρυθμίσεις παλαιών, αλλά και νέων δανείων, που προέκυψαν εντός κρίσης.

Πρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών με σκοπό τη ρύθμιση. Ήδη η Εθνική Τράπεζα έχει στείλει επιστολές, και αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από Πειραιώς και Eurobank.

Στένουν επιστολές

Στο πλαίσιο των κανόνων της ΤτΕ για την ενημέρωση των πελατών, οι τράπεζες τους στέλνουν επιστολές με τις οποίες τους καλούνται νσ προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένης της γενναίας άφεσης χρέους, κοινώς, γενναίο κούρεμα.

Η εκστρατεία των τραπεζών αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, που ενδεχομένως να ξεπερνούν και τους 400.000 από όλες τις χρονικές περιόδους.

Πρόκειται για δάνεια καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις

Αν δεν ανταποκριθούν

Με τις επιστολές οι οφελέτες καλούνται να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» τα χρέη τους, πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού

Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να απαντήσουν κυμαίνεται έως και τους 1,5 - 2 μήνες το πολύ.

Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων.

Κι αυτό διότι το fund απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία συνεργασίας/κουρέματος.