A- A+
Εργόσημο και πληρωμές στο Δημόσιο ηλεκτρονικά
Τη δυνατότητα να εκδίδουν Εργόσημο διαθέτει στους πελάτες της η Τράπεζα Πειραιώς, τόσο από τα καταστήματά της όσο και ηλεκτρονικά μέσω της winbank (web banking και phone banking).

Ειδικότερα, οι πελάτες της Τράπεζας, μπορούν να εκδίδουν online ή τηλεφωνικά και με τη μέγιστη ασφάλεια, Ηλεκτρονικό Εργόσημο με απλή χρέωση του Τραπεζικού τους Λογαριασμού, ενώ σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα έκδοσής του με μετρητά, από όλα τα μηχανήματα easypay, εντός και εκτός των καταστημάτων της τράπεζας.

Το Ηλεκτρονικό Εργόσημο, μπορεί να εκδοθεί για εργαζόμενους τόσο του ΙΚΑ όσο και του ΟΓΑ, και για όλες τις κατηγορίες εργασίας που έχουν επισήμως καθοριστεί:

- Οικιακές Εργασίες
- Κηπουρικές Εργασίες
- Φύλαξη/Μεταφορά Παιδιών
- Μικροεπισκευαστικές (Μη Οικοδομικές Εργασίες)
- Φροντίδα Προσώπων Χρήζοντα Βοήθειας
- Ιδιαίτερα Μαθήματα Κατ’ Οίκον
- Εργαζόμενοι σε Σ.Υ.Δ./Ιδρύματα
- Εργάτες Γης
- Αισθητική/Κομμωτική
- Περιποίηση/Νοσηλευτική Φροντίδα
- Φυσικοθεραπεία/Συνοδεία Εκτός Οικίας

To Ηλεκτρονικό Εργόσημο μπορεί να αποθηκευθεί σε εκτυπώσιμη μορφή ή και να αποσταλεί με email.

Η εξαργύρωση του εργόσημου

Προς το παρόν, η εξαργύρωση του Εργόσημου από τον εργαζόμενο μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. ενώ σύντομα θα προστεθεί και η δυνατότητα εξαργύρωσής του στα ΑΤΜ της Τράπεζας και αλλού.

Τέλος, μέσω των ηλεκτρονικών καναλιών winbank web banking, winbank phone banking και winbank easypay, οι πελάτες της Τράπεζας, μπορούν να εκπληρώσουν ηλεκτρονικά τις περισσότερες υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, όπως: Έκτακτη Εισφορά 2011, ΕΤΑΚ, Περαίωση, Ειδικό Πρόστιμο Διατήρησης Ρυθμιζόμενων Χώρων, ΦΠΑ, Φόρος Εισοδήματος κλπ.

Ειδικά μέσω του winbank easypay (www.easypay.gr) υπάρχει η δυνατότητα, σε επιλεγμένες συναλλαγές, πληρωμής με δόσεις μέσω χρέωσης πιστωτικής κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς.