A- A+
Σταθερά θα παραμείνουν τα προθεσμιακά επιτόκια έως το τέλος του μήνα - Αλλαγές από Μάρτιο
Την ευκαιρία να κλειδώσουν μία υψηλότερη απόδοση σε σχέση με τους επόμενους μήνες, σε μία προθεσμιακή κατάθεση, θα έχουν οι πελάτες των τραπεζών το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες δεν προγραμματίζουν άλλες περικοπές στις αποδόσεις των προθεσμιακών λογαριασμών μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα.

Ωστόσο, από το Μάρτιο και μετά, είναι πιθανό να εφαρμοστούν μειώσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 10 μονάδες βάσης.

Οι καταθέτες έχουν λοιπόν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα σταθερό επιτόκιο για τους επόμενους έως και 12 μήνες, δεσμεύοντας τα χρήματα που έχουν στο σύστημα σε μία προθεσμιακή κατάθεση.

Οι ευελιξίες

Εξάλλου, μπορούν να προτιμήσουν τα προϊόντα που δίνουν τη δυνατότητα αύξησης του ποσού της κατάθεσης κατά τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος, χωρίς να μεταβληθεί το επιτόκιο.

Τα επιτόκια αυτών των προγραμμάτων είναι ελαφρώς χαμηλότερα, τουλάχιστον 5 μονάδες βάσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα, εξασφαλίζουν ωστόσο σταθερή απόδοση και για έξτρα καταθέσεις που μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Μπορείτε να εξερευνήσετε όλες τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας μέσω του εργαλείου σύγκρισης προθεσμιακών καταθέσεων του Moneyonline.