A- A+
Κέρδη έως 167% στην 5ετία από τα Α/Κ της Alpha Bank
Αποδόσεις που έφτασαν έως και το 167% την τελευταία 5ετία και έως το 40% κατά την περυσινή χρονιά, έχουν σημειώσει τα αμοιβαία κεφάλαια που προσφέρει η Alpha Bank.

Στην κατηγορία των Α/Κ που επενδύουν στις ελληνικές κεφαλαιαγορές, το Alpha Ελληνικό Ομολογιακό Classic (+39,56%) και το Alpha Ελληνικό Μικτό Classic (+32,71%) σημείωσαν τις υψηλότερες αποδόσεις του έτους μεταξύ των Alpha Α/Κ.

Οι αποδόσεις των μετοχών

Υψηλές αποδόσεις πέτυχαν επίσης τα Ελληνικά μετοχικά Α/Κ, Alpha Blue Chips Ελληνικό Μετοχικό Classic (+29,47%) και Alpha Επιθετικής Στρατηγικής Classic (+26,05%), υπεραποδίδοντας για ένα ακόμη έτος έναντι του
Γενικού Δείκτη του ΧΑ.

Μεταξύ των μετοχικών Α/Κ με διεθνή προσανατολισμό, το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars Silk Route Asia Μετοχικό Classic (+19,32%) και το Alpha Fund of Funds Cosmos Stars BRIC Classic (+15,55%) κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στο σύνολο των Α/Κ της κατηγορίας τους, διατηρώντας την υπεροχή τους σε ορίζοντα τριετίας.

Εξίσου σημαντική απόδοση σημείωσε και το Alpha Fund of Funds Europe Μετοχικό Classic (+8,92%).

Σημειώνεται ότι το 2017, η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις επενδυτικές επιλογές των Πελατών της με τη δημιουργία νέων Α/Κ διεθνούς επενδυτικού προσανατολισμού στο Λουξεμβούργο.

Σήμερα, η εταιρία διαχειρίζεται 48 Α/Κ που επενδύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και απευθύνονται σε διαφορετικές κατηγορίες επενδυτών.

Τα πιο αποδοτικά Α/Κ το 2017