A- A+
Προσοχή! Το νέο «πονηρό» spam e-mail που στοχεύει τους κωδικούς του Alpha e-banking (φωτό)
Ένα νέο spam e-mail που στοχεύει την υποκλοπή των κωδικών εισόδου των πελατών της Alpha Bank στο λογαριασμό του e-banking, έχει σταλεί τις τελευταίες ημέρες.

Το νέο «κόλπο» των αποστολέων του μηνύματος ζητά από τον παραλήπτη του να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους με την τράπεζας, ζητώντας την επιβεβαίωση του κινητού τους τηλεφώνου.

Ακολουθεί ένα link που υποτίθεται ότι οδηγεί τον παραλήπτη στο e-banking της Alpha Bank, για την επιβεβαίωση του κινητού, όπως φαίνεται και στην ακόλουθη φωτογραφία:

Το μεγάλο λάθος

Εάν το κάνει ο παραλήπτης μεταφέρεται σε ιστοσελίδα που προσομοιάζει με τον ιστότοπο της τράπεζά του, και ό,τι εισάγει εκεί έρχεται σε γνώση των απατεώνων.

Δηλαδή αν πληκτρολογήσει τα στοιχεία εισόδου, θα έλθουν σε γνώση τους, όπως και οι κωδικοί μίας χρήσης που θα του ζητηθεί να εισάγει.

Την ίδια ώρα οι ηλεκτρονικοί ...ληστές αποκτούν πλήρη πρόσβαση στο λογαριασμό του και μπορούν να κάνουν μεταφορές ποσών οπουδήποτε, βάση των capital controls που ισχύουν.

Τι να μην κάνετε

Εφόσον λάβατε το παραπάνω e-mail θα πρέπει να το διαγράψετε άμεσα και να αποφύγετε να πατήσετε πάνω στο σύνδεσμο παραπομπής που περιέχει.

Εάν το κάνετε και πληκτρολογήσετε το όνομα χρήστη και τους κωδικούς σας, τότε αυτοί θα έλθουν σε πλήρη γνώση των αποστολέων του μηνύματος.

H τράπεζάς σας δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας (π.χ. τηλεφωνικά, μέσω e-mail).

Είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν. Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεαζάς σας.