A- A+
Τρ. Πειραιώς: Πούλησε άλλα 29 ακίνητα με μέση τιμή 207 χιλ. ευρώ μέσω e-δημοπρασίας
Τη δεύτερη ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία 57 ακινήτων μέσω του πρωτοποριακού ιστότοπου properties4sale.gr, ολοκλήρωσε η Τράπεζα Πειραιώς

Έως την Τρίτη 17/10 -μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δημοπρασίας- οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν την προσφορά τους στην τιμή της «Άμεσης Αγοράς» που αναγραφόταν στο site και να αποσύρουν το ακίνητο από τη διαδικασία της δημοπρασίας.

Σε αυτό το στάδιο, συνολικά υποβλήθηκαν 16 προσφορές άμεσης αγοράς για 13 ακίνητα.

Για τα ακίνητα για τα οποία υποβλήθηκαν πάνω από μία προσφορές “Άμεσης Αγοράς” τηρήθηκε αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η δημοπρασία

Για τα 44 ακίνητα που παρέμειναν προς πώληση μετά τη λήξη της επιλογής «Άμεσης Αγοράς», η δημοπρασία ξεκίνησε στις 10:00 π.μ. την Τρίτη 24.10.2017 και έληξε στις 4:00 μμ. την Τετάρτη 25.10.2017.

Για τα ακίνητα για τα οποία υποβλήθηκαν προσφορές τα τελευταία λεπτά πριν τη λήξη της δημοπρασίας, δόθηκε αυτόματη παράταση, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν επαρκή χρόνο ανταπόκρισης.

Στο τέλος της διαδικασίας είχαν υποβληθεί 216 προσφορές για 28 ακίνητα.

Η Τράπεζα ενέκρινε τις πλειοδοτούσες προσφορές για 16 ακίνητα. Το συνολικό αντίτιμο πώλησης των 29 ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που συμφωνήθηκαν στην τιμή της «Άμεσης Αγοράς», ξεπερνά τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή η μέση τιμή ανά ακίνητα έφτασε τις 207 χιλιάδες ευρώ.

Η δυνατότητα δανειοδότησης

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα έδωσε τη δυνατότητα δανειοδότησης ενδιαφερομένων, είτε για «Άμεση Αγορά» είτε για αγορά μέσω της δημοπρασίας.

Συνολικά προεγκρίθηκαν 15 αιτήματα δανείων.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δημοπρασία εκδήλωσαν πάνω από 270 φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και επαγγελματίες του χώρου και εγκρίθηκαν πάνω από 190.

Σε ότι αφορά ειδικότερα στους μεσίτες, είχαν την ευκαιρία να αιτηθούν την συνεργασία τους στην πλατφόρμα και στη συνέχεια μέσω αυτής - χωρίς την προσκόμιση περαιτέρω συμφωνητικών- να εγγράψουν πελάτες τους.

Τη διαδικασία αιτήματος συνεργασίας ολοκλήρωσαν συνολικά περισσότεροι από 60 μεσίτες λαμβάνοντας στη συνέχεια έγκριση συμμετοχής.

Και open days

Κατά το διάστημα που προηγήθηκε της δημοπρασίας, οι υποψήφιοι αγοραστές είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το ακίνητο σε προκαθορισμένες ημερομηνίες (open days).

Στη συνέχεια και για τα ακίνητα όπου υπήρξε πρόσθετο ενδιαφέρον διενεργήθηκαν πρόσθετα open days.

Συνολικά τα ακίνητα επισκέφθηκαν περισσότεροι από 200 ενδιαφερόμενοι.

Το Properties4sale.gr ήδη προετοιμάζει την επόμενη δημοπρασία ακινήτων η οποία θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, ενώ η ανάρτηση των νέων ακινήτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου.