A- A+
Επιπλέον δάνεια 260 εκατ. ευρώ με χαμηλά επιτόκια σε ΜΜΕ από τη Eurobank
Σε νέα συμφωνία με την ΕΤαΕ ήλθε η Eurobank για τη χορήγηση συνολικά 260 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος COSME.

Αναλυτικότερα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) και η Eurobank υπέγραψαν, στο πλαίσιο του προγράμματος COSME, επέκταση της αρχικής συμφωνίας τους.

Με τα επιπλέον 130 εκ. ευρώ της νέας συμφωνίας, το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ανέρχεται πλέον συνολικά σε 260 εκατ. ευρώ.

Τι είναι το COSME

Το πρόγραμμα COSME (με συνολικό προϋπολογισμό 2,3 δισ ευρώ για την περίοδο 2014-2020) στόχο έχει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, με ειδική έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

Ειδικότερα δε με το χρηματοοικονομικό εργαλείο με τη μορφή μηχανισμού εγγύησης χρηματοδοτήσεων Cosme Loan Guarantee Facility, που προβλέπεται στο πλαίσιο του προγράμματος COSME, παρέχονται εγγυήσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με στόχο αυτά να αυξήσουν τη χρηματοδότηση προς τις ΜμΕ με μειωμένες απαιτήσεις για παροχή εξασφαλίσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Cosme, υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2016 η αρχική συμφωνία ΕΤαΕ – Eurobank ύψους 130 εκατ. ευρώ, τα οποία διατέθηκαν για χρηματοδοτήσεις σε 1370 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το πλάνο της Eurobank

Με τη συμμετοχή της στο COSME, η Eurobank θα εξακολουθήσει να παρέχει χρηματοδοτήσεις σε επιλέξιμες ΜμΕ για την κάλυψη των αναγκών τους σε Κεφάλαια Κίνησης και Επενδύσεις σε πάγια ή/και άυλα περιουσιακά στοιχεία, με μειωμένες απαιτήσεις για παροχή εξασφαλίσεων, προσφέροντας επιπλέον προνομιακούς όρους τιμολόγησης.

Η χορήγηση των συγκεκριμένων χρηματοδοτήσεων καθίσταται δυνατή χάρη στην εγγύηση που παρέχεται από το COSME και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων («ΕΤΣΕ») που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σxεδίου για την Ευρώπη.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τους όρους του προγράμματος και τις ειδικότερες προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Επαγγελματικούς Συμβούλους στα καταστήματα Eurobank ή στο EuroPhone Banking για Επιχειρήσεις: 210 9555 222.