A- A+
Eurobank: Βρείτε online πελάτες ή προμηθευτές με ένα ...κλικ - Και δάνεια με χαμηλά επιτόκια
Τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις πελάτες της να αναζητήσουν νέες εμπορικές συμφωνίες σε όλο τον κόσμο μέσω της συμμετοχής σε μία νέα διεθνή πλατφόρμα, έχουν πλέον οι πελάτες της Eurobank.

Η τράπεζα ήλθε σε συμφωνία με την Banco Santander για την ένταξή της στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων “Trade Club Alliance”, που υποστηρίζεται από επτά τραπεζικούς ομίλους σε 22 χώρες από όλον τον κόσμο.

Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες της Eurobank θα μπορούν να διασυνδέονται ηλεκτρονικά με τους 11.000 πελάτες των 7 διεθνών τραπεζών, αναζητώντας στοχευμένα αυτό που ψάχνουν.

Επιπλέον, η τράπεζα θα τους χρηματοδοτεί για την πραγματοποίηση της συναλλαγής που θα προκύψει.

Η συμφωνία

Κομβικό ρόλο, τόσο στην προσέγγιση όσο και στην επίτευξη της στρατηγικής συνεργασίας της Banco Santander με τη Eurobank, διαδραμάτισε το Εxportgate, η πύλη διεθνούς εμπορίου και επιχειρηματικής δικτύωσης που δημιούργησε η Eurobank.

Πλέον, το Exportgate εντάσσεται και συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στην “Trade Club Alliance”, το πρώτο παγκόσμιο ψηφιακό δίκτυο διασύνδεσης επιχειρήσεων, ένα δίκτυο που βρίσκεται σε φάση επέκτασης και αναμένεται να εξαπλωθεί σε περισσότερες από 30 χώρες μέσα στο 2017.

Με τον τρόπο αυτό θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αγορών στόχων, όπως Η.Π.Α, Κίνα, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία κ.λπ.

Πώς λειτουργεί το δίκτυο

Μέσω του ελληνικού σκέλους“Eurobank Trade Club”, ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε 11.000 εταιρείες / πελάτες διεθνών τραπεζών, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 100.000 και να καλύψει σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών του κόσμου.

Επιπρόσθετα, τα μέλη που επιλέγονται για να συμμετέχουν στο “Τrade Club” θα μπορούν να λάβουν όριο μέχρι και 1.000.000 ευρώ για να χρηματοδοτήσουν τις Συναλλαγές Διεθνούς Εμπορίου.

Το όριο θα αφορά τόσο την έκδοση Ενέγγυων Πιστώσεων, Εγγυητικών Επιστολών, αλλά και τη χρηματοδότηση της εφοδιαστικής τους αλυσίδας, όπως π.χ. πληρωμές τιμολογίων εισαγωγών, ενώ για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις προβλέπεται δυνατότητα χρηματοδότησης παραγγελίας ή ενέγγυας πίστωσης πριν την φόρτωση και μέχρι την τελική εξόφληση.

Η διαδικασία εγγραφής

Οι ελληνικές και κυπριακές εξαγωγικές/εισαγωγικές εταιρείες μέλη του Exportgate θα μπορούν να συμμετέχουν στο 1ο παγκόσμιο δίκτυο εταιρειών που εστιάζει στο διεθνές εμπόριο και απαρτίζεται από πελάτες των συγκεκριμένων τραπεζών.

Η διαδικασία που ολοκληρώνεται σε δύο βήματα:

1. Εγγραφή της εταιρείας στο Exportgate

2. Ηλεκτρονική αίτηση και ολοκλήρωση ελέγχων / έγκριση της Τράπεζας για συμμετοχή στο “Eurobank Trade Club”

Όλες οι συνεργαζόμενες τράπεζες έχουν υιοθετήσει κατάλληλες διαδικασίες και ακολουθούν μια σειρά ελέγχων προκειμένου να διασφαλίζουν την ακεραιότητα του δικτύου και αξιολογούν τους πελάτες τους ως προς το αν πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια αξιοπιστίας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση.

Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται σημαντικά η διαδικασία επιχειρηματικών δεσμών.