A- A+
Από Σεπτέμβριο τελικά οι κληρώσεις που θα μοιράζουν χιλιάρικα σε όσους πληρώνουν με κάρτα
Για το Σεπτέμβριο μετατέθηκε η έναρξη των κληρώσεων από το υπουργείο Οικονομικών για την επιβράβευση όσων πληρώνουν με την κάρτα τους.

Το ηλεκτρονικό σύστημα για τη διενέργεια των κληρώσεων θα δημιουργηθεί τον επόμενο μήνα, με στόχο τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου να ενεργοποιηθεί το μέτρο.

ΑΦΜ και αγορές

Κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών, αφού παραλάβει από τις τράπεζες τα στοιχεία με τα ΑΦΜ των πολιτών που πραγματοποίησαν συναλλαγές με κάρτα, θα διενεργεί κληρώσεις.

Κάθε τυχερός θα κερδίζει το ποσό των 1.000 ευρώ. Συνολικά θα διατίθεται κάθε χρόνο το ποσό των 12 εκατ. ευρώ.

Το ποσό των 1.000 ευρώ θα κατατίθεται σε λογαριασμό του φορολογούμενου.

Πάντως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν στις κληρώσεις θα συμμετέχουν και οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του χρόνου ή μόνο οι αγορές που έγιναν μετά την ενεργοποίηση της καμπάνιας.

Διαγωνισμός σε 3 φάσεις

Η σχετική τροπολογία καθορίζει τον τρόπο συλλογής των στοιχείων και διενέργειας του διαγωνισμού:

1. Οι τράπεζες θα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών το συνολικό ποσό της δαπάνης που έχει πραγματοποιηθεί με πλαστικό χρήμα ανά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

2. Οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα κάνουν ταυτοποίηση των δαπανών που έγιναν με πλαστικό χρήμα με τους ΑΦΜ των φορολογούμενων που θα μπαίνουν στην κλήρωση.

Με βάση αυτά τα στοιχεία θα αποδίδεται σε κάθε φορολογούμενο - ΑΦΜ ένας συγκεκριμένο αριθμός ηλεκτρονικών λαχνών (π.χ. έναν λαχνό ανά 1.000 ευρώ δαπάνης με πλαστικό χρήμα).

3.Στη συνέχεια θα διενεργούνται ηλεκτρονικές κληρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών από τις οποίες θα προκύπτουν οι τυχεροί που θα κερδίζουν το χρηματικό έπαθλο.