A- A+
Ξεκινά το φακέλωμα των κακοπληρωτών στην κινητή τηλεφωνία
Ξεκινά τη Δευτέρα η λειτουργία της εταιρείας ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ, η οποία θα καταγράφει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές της κινητής τηλεφωνίας, αποκλείοντάς τους από την αγορά.

Η ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ είναι ο φορέας που σύστησαν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητών ηλεκτρονικών επικοινωνιών (Vodafone, Cosmote, Wind, Cyta).

Σκοπός της είναι η σύσταση και λειτουργία κοινού αρχείου με δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς συνδρομητών – πελατών (φυσικών ή νομικών προσώπων).

Ποιοι μπαίνουν στη black list

Τα κριτήρια ένταξης στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ είναι τα εξής:

  • οφειλή ίση ή μεγαλύτερη των 200 ευρώ, η οποία έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη για πάνω από (90) ημέρες
  • ληξιπρόθεσμη οφειλή συνεπεία μη πληρωμής κανενός λογαριασμού και αποσύνδεση ή μεταφορά σε άλλο δίκτυο μέσω φορητότητας

Οι εταιρείες κινητών επικοινωνιών θα συμβουλεύονται την ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ πριν τη σύναψη σύμβασης με τους νέους πελάτες τους, στο πλαίσιο του προσυμβατικού πιστοληπτικού ελέγχου.

Η μόνη πληροφορία που θα μπορούν να αντλήσουν είναι εάν ο συνδρομητής είναι ενταγμένος στην ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ ή όχι και εάν ναι, σε ποια από τις δύο παραπάνω κατηγορίες.

Άμεση διαγραφή

Στο αρχείο της ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ περιέχονται μόνον στοιχεία συνδρομητών των οποίων οι οφειλές προς την εταιρεία κινητών επικοινωνιών εμπίπτουν σε μια από τις δύο κατηγορίες που προαναφέρθηκαν και οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε διακανονισμό ή εξόφληση οφειλών.

Εφόσον έχετε εξοφλήσει την οφειλή σας, η εταιρεία κινητών επικοινωνιών υποχρεούται να αφαιρέσει τα στοιχεία σας από το αρχείο της ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ, εφόσον είχαν διαβιβαστεί.

Για να μάθετε αν είστε στη μαύρη λίστα, μπορείτε να υποβάλλετε προς την ΤΗΛΕΓΝΟΥΣ αίτησης ενημέρωσης.

Μπορείτε να στείλετε γραπτώς το αίτημα σας στο info@telegnous.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-6180011.